CHP Antalya’da liste değiştirme krizi: İstifa yolda

Seçim kurullarına başvurunun son gününde CHP Antalya’da merkez onaylı listede isim değiştirme krizi yaşandı. Bugün Özgür Özel’in Antalya ziyareti öncesi il ve ilçe yönetiminden istifalar gündemde.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bugün yapacağı Antalya ziyareti öncesi CHP Antalya ve parti genel merkezi arasında liste değiştirme krizi yaşandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre 20 Şubat saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Dün seçim kurullarına isim vermek için son saatlerde CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, İlçe Seçim Kurulu’na genel merkez onaylı listede 3 değişiklik yaparak verdi. CHP Genel Merkezi'nin aday belirleme kararlarına parti tabanındaki tepkileri yansıtan bir meydan okuma olarak yorumlanan bu hamlenin üzerinden 24 saat geçmeden Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin görevden alındı. Kararın hemen ardından CHP Genel Merkezi tarafından yapılan atamada yeni ilçe başkanı, CHP Muratpaşa İlçe Sekreteri, avukat Can Okan Kıran oldu.

Dün yapılan Muratpaşa Seçim Koordinasyon Merkezi açılış töreninden

‘KOTALARA, TEMAYÜLE UYDUK AMA…’

Dün seçim kurulu başvuruları sona erdikten hemen sonra Muratpaşa Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ümit Uysal'ın seçim ofisi açılış törenine katılan Hasan Şahin'in yaptığı konuşmada "Listeyi örgütün vicdanına uygun yaptık" demişti.

Şahin, partililere seslenirken belediye meclis üyeliklerinin nasıl belirlendiğini anlatmıştı: “Dün dünde kaldı. Biz Antalya’nın en güçlü örgütüyüz, Muratpaşa’yız. Muratpaşa örgütü bu seçimlere damga vuracak. Bu Muratpaşa, Muhittin Böcek ve Ümit Uysal’ı tekrar belediye başkanı yapacak. Belediye meclis üyeliklerinin yarısını örgütümüzün ön seçimiyle belirledik, temayüle uyduk. Kotaları genel merkezimiz uyguladı. Ama diğer üyeliklerle ilgili örgütün ve partinin vicdanını uyguladık.”

Ümit Uysal ve Hasan Şahin

MERKEZ ONAYLI LİSTEDE 3 DEĞİŞİKLİK

Bu programın ardından YSK tarafından kentteki bütün ilçelerin listeleri açıklanırken, Muratpaşa listesi bir süre açıklanmadı. Daha sonra liste açıklandığında, Hasan Şahin'in İlçe Seçim Kurulu'na verdiği listenin CHP Genel Merkezi'nden gelen liste değil, merkezin onayına gönderilen ilk liste olduğu ortaya çıktı.
Hasan Şahin’in, CHP Genel Merkezi’nden Ensar Aytekin, Gül Çiftçi ve Selin Sayek Böke imzalı olan listede ilk sırada yer alan Önder Kurnaz’ın yerine vergi başmüfettişi Erkan Çelik'i, 9. sırada yer alan Mustafa Düzenli'nin yerine Murat Öztınar’ı ve 15. sırada Hüseyin Eroğlu'nun yerine Özcan Yılmaz’ı listeye yazarak İlçe Seçim Kurulu’na teslim ettiği öğrenildi.

PARTİ İÇİNDE GÖRÜŞME TRAFİĞİ

CHP Genel Merkezi kaşesi taşıyan Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Aday Listesi’nin CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından değiştirilerek İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmesi üzerine dün gece parti içinde gergin bir görüşme trafiği yaşandı. Bu gelişmelerin ardından sessizliğini koruyan CHP İl Başkanı Nail Kamacı ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile CHP Genel Merkezi arasında bir krizin baş gösterdiği, merkezin onayı olmadan listeye yazılan 3 meclis üyesi adayının istifasının istendiği kulislerde konuşulanlar arasında.

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı
‘PARTİ KÜLTÜRÜ AYRI, SORUNLAR AYRI’

CHP il ve ilçe örgütlerinden istifaların gelebileceği konuşulurken, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı’nın bugün Antalya’da aday tanıtım toplantısına katılacak olan Özgür Özel’i havalimanında karşılamayacağı ve programlarına katılmayacağı da kulislerde yer aldı. Ancak İl Başkanı Nail Kamacı, CHP lideri Özgür Özel’i karşıladı. Kamacı’nın genel merkezden konuyla ilgili gelen soruya, “Parti kültürü ayrı, sorunlar ayrı. Ben partiliyim ve parti kültürü genel başkanı karşılamayı, seçim sorumluluğunu yerine getirmeyi gerektirir” diye yanıt verdiği öğrenildi.

Son anda listeden çıkarıldığı öğrenilen ilk sıra adayı Önder Kurnaz ise istifa edebileceğine ilişkin söylentilere yanıt vererek, “Partimin emrindeyim” diye konuştu.