CHP Adana, Mersin, Aydın'ı netleştirdi; İzmir ve Antalya beklemede

CHP'de aday belirleme gündemli PM toplantısı yarın yapılacak. Adana, Mersin ve Aydın’ın aralarında bulunduğu 300'e yakın seçim çevresinde aday açıklanacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Irak'ın kuzeyinde çıkan çatışmada 12 askerin hayatını kaybetmesi ve Yargıtay'ın Can Atalay kararı sebebiyle iki haftadır ertelenen aday belirleme gündemli CHP Parti Meclisi toplantısı yarın yapılacak. Ertelemeler sebebiyle çok fazla seçim bölgesinin değerlendirileceği toplantıdan sonra 300'e yakın adayın isminin duyurulması bekleniyor.

ADANA, MERSİN, AYDIN İLE DEVAM

Adayları açıklanacak kentler arasında Adana, Mersin, Aydın, Samsun, Kocaeli de bulunuyor. Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’de Vahap Seçer, Aydın’da Özlem Çerçioğlu'nun yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken Ankara ve İstanbul’da bazı ilçe belediye başkan adaylarının da netleşebileceği ifade ediliyor.

ANTALYA VE HATAY'DA BELİRSİZLİK VAR

CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayının kim olacağına dair belirsizlik ise sürüyor. Memnuniyet anketlerinde pozitif sonuç almadığı ifade edilen mevcut Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in en güçlü rakibi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal. Henüz kararını netleştiremeyen parti yönetiminin Antalya'da ek bir çalışma daha yapması muhtemel görünüyor.

2019 yerel seçimlerinde Hatay'da ittifak desteğiyle kazanan CHP, bu seçimde mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş ile yola devam edip etmemeyi tartışıyor. Daha güçlü bir aday bulunmadığı için risk alarak Lütfü Savaş’ı yeniden aday gösterebileceği ifade edilirken bu konudaki son kararın yarın verilebileceği kaydediliyor.

İZMİR VE ÇANKAYA OCAK SONUNDA

CHP'nin güçlü olduğu İzmir ve Çankaya gibi yerler için ise çalışmalar devam ediyor. Bazı parti kaynakları İzmir ve Çankaya'nın CHP için sembolik önemde olduğunu ve bu yüzden aday olacak isimlerin belirlenmesinde ince elenip sık dokunduğunu ifade ederken gecikmenin normal olduğuna dikkat çekiyor. İzmir ve Çankaya adaylarının açıklanmasının ay sonunu bulabileceği konuşuluyor.

ÇANKAYA'DA ÜÇ İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Çankaya'da Alper Taşdelen'in yeniden aday olmayacağı net bir şekilde ifade edilirken çok sayıda aday arasından üç isim öne çıkıyor. Bunlardan biri halihazırda MYK'da bulunan Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi. Bir diğer isim de CHP PM üyesi ve Özgür Özel'in avukatlarından olan Hüseyin Can Güner. Bu iki isim dışında ön plana çıkan isim ise Ankara İl Kongresi'nde aday olan ve Ümit Özkol karşısında az farkla kaybeden Sercan Çığgın.

İZMİR'E SELİN SAYEK BÖKE FORMÜLÜ MÜ?

Mevcut belediye başkanı Tunç Soyer’le birlikte 9 aday adayı bulunan İzmir ise CHP için en zorlu merkezlerden birisi. Tunç Soyer'in memnuniyet anketlerinin olumlu sonuç vermemesi, Soyer'in aday yapılmayacağı yorumlarını beraberinde getirmişti. Soyer'e 'fark atan', İzmirliler tarafından kuvvetli sahiplenilen başkaca bir adayın da açığa çıkmadığını belirten parti kaynakları, İzmir il örgütünün benimseyeceği, İzmirlilerin sahipleneceği bir profil üzerine yoğunlaştı. Parti kaynakları iki dönem İzmir Milletvekilliği yapan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin aday olması halinde İzmir'deki tüm tartışmaların sonlanacağı görüşünde. Ancak Böke’nin bu öneriye şu an sıcak bakmadığı biliniyor.