CHP 47 yıl sonra Bursa'da kazandı

CHP Bursa'da zaferini ilan etti. Büyükşehir'in yanı sıra 6 ilçeyi de kazanan CHP'nin il başkanı Nihat Yeşiltaş: 47 yıl sonra CHP Bursa'da iktidar oldu...

Fotoğraf: Duvar
Google Haberlere Abone ol

BURSA - Sandıkların yüzde 99,70'inin açıldığı Bursa'da AA'nın 03.20 verilerine göre CHP adayı Mustafa Bozbey
yüzde 47,60'la kentin yeni belediye başkanı oldu. AK Parti adayı ve mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş
ise yüzde 38,41'de kaldı. 

CHP ise Kent Meydanı'nda zaferini ilan edip kutlama yaptı. CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş "47 yıl sonra CHP Bursa'da iktidar olmuştur" dedi.

Kutlamaya Nilüfer adayı Şadi Özdemir, Mudanya adayı Deniz Dalgıç, Osmangazi adayı Erkan Aydın da katıldı. 01.30'da alana gelen Mustafa Bozbey, "Bursa sizinle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. 

'BURSA BİR TARİH YAZDI'

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş kutlamada şunları söyledi: "Bugün Bursa bir tarih yazmıştır. Tam 47 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi Bursa'da iktidar olmuştur. İl Başkanı olarak hayatımın en anlamlı gününü Bursa halkına ilan ediyorum. Bundan 47 yıl önce Mustafa Eroğlu ile kazanmıştık. Şimdi yine bir Mustafa ile kazandık. Daha önce kime oy vermiş olurlarsa olsunlar Bursa'da bir Bursa ittifakı oluştu. Bütün Bursa halkına hayırlı olsun. Mustafa Bozbey Bursa'ya hayırlı olsun."

'BURSA'YI SİZLERLE BERABER YÖNETECEĞİZ'

Bursa halkına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bozbey ise "Bu seçimin kahramanları, başaranları sizlersiniz. Şimdi artık görev zamanı. Önce çocukları gülümseteceğiz. Herkesin Başkanı olacağım dedim, herkesin başkanıyım. Hemen işe koyuluyoruz. Bursa'nın sorunlarına vakıfiz. Bu kenti sizlerle beraber yöneteceğiz. Biz sizlerle beraber güçlüyüz. Bursa'yı gülümseteceğiz" diye konuştu.