Chanel'in Rusya'da yasak kararına tepki: Sosyal medya fenomenleri çantalarını kesiyor

Fransa'nın ünlü markası Chanel'in ürünlerini Rusya'da kullanımını yasaklama kararının ardından Rusya vatandaşı sosyal medya fenomenleri Chanel marka çantalarını keserek kararı protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya vatandaşı sosyal medya fenomenleri ve modeller, Fransa markası Chanel’i Rusya'da ürünlerinin satışını durdurması nedeniyle protesto ediyor. Chanel marka çantalarını kestiği görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşan fenomenler, Chanel'in müşterilerinden ürünlerini Rusya'da kullanmamaları için belge imzalamasına istemesine de tepki gösterdi.

NY Times’ın haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kenti Dubai’de Chanel’den çanta almak isteyen Rus televizyon sunucusu ve sosyal medya fenomeni Marina Ermoşkina'dan çantayı Rusya’da takmayacağına dair belge imzalaması istendi.

Ermoşkina ise bu uygulamayı protesto etmek için çantasını kestiği bir videoyu Instagram hesabında paylaştı. Ermoşkina, kararın “Rusofobi” olduğunu söyledi ve “Bu, en net haliyle ayrımcılık” dedi.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marina Ermoshkina (@amazing_marina)'in paylaştığı bir gönderi

Ermoşkina’nın ardından sosyal medya fenomeni Viktorya Bonya da benzer bir eylem yaptı. Milyonlarca takipçili Instagram hesabında Chanel çantasını kesip parçaladığı videoyu paylaşan Bonya, “Chanel evi eğer müşterilerine saygı duymuyorsa, biz neden Chanel evine saygı duyalım?” dedi. Öte yandan, Rusya’da geçen ay mahkeme kararıyla sosyal medya platformları Facebook ve Instagram’a erişim yasaklanmıştı. 

300 EURO ÜZERİ ÜRÜNLERİN SATIŞI YASAK

Chanel, Rusya’daki mağazalarını Ukrayna savaşının başlamasından sonra geçici süreliğine kapattığını ve Rusya’ya siparişleri askıya aldığını açıklamıştı. Açıklamada, şirketin Avrupa Birliği (AB) ve İsviçre’nin uyguladığı yaptırımlara uymaya çalıştığı belirtilmişti. Yasağın ise fiyatların 300 euroyu geçtiği lüks ürünleri kapsadığı belirtilirken Chanel ürünlerinin çoğunun fiyatı 300 euronun üstünde ve en ucuz çantasının 2 bin eurodan başladığı aktarılmıştı. (DIŞ HABERLER)