Chaff fişeği atıldığı belirtilen Çeşme gemisi için Akar'dan açıklama

Yunanistan'a ait savaş uçaklarının kuzey Ege'nin uluslararası sularında araştırma yapan TCG Çeşme gemisini taciz ettiğini açıklayan Milli Savunma Bakanı Akar, kurallar çerçevesinde gerekli karşılığın verildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TCG Çeşme araştırma gemisinin, kuzey Ege'nin uluslararası sularında hidrografik alandaki bilimsel ve teknik araştırma yaparken Yunan uçakları tarafından tacize uğradığı açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Yunanistan Hava Kuvvetlerine bağlı 4 F-16 uçağının Limni Adası batısında TCG Çeşme'ye yaklaştığı ve 2 deniz mili mesafede bir chaff fişeği atarak tacizde bulunduğu belirtildi.

AKAR: KARŞILIK VERİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  Meclis'e gelişinde gazeteciler yaptığı açıklamada, "Maalesef Yunan komşularımızın sık sık yaptığı taciz hareketlerinden biri. Dün meydana geldi. Bizim de kendimize göre kurallarımız var, kurallar çerçevesinde gerekli karşılık verildi. Orada yaptığımız çalışma tamamıyla hidrografik bir çalışma, depremle alakalı bilimsel, teknik bir çalışma. Daha önce Yunan komşularımızın kendilerinin de yaptığı bir çalışma. Kendi alanımızda kendimizle alakalı bilimsel, teknik çalışmamızı yaparken bu şekilde bir tacizin uygun olmadığını, iyi komşuluk ilişkilerine yakışmadığını hep birlikte görüyoruz. Biz her zaman söylediğimiz gibi diyalogdan yanayız, iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız, uluslararası hukuka uyulmasından yanayız fakat maalesef zaman zaman bu tür hareketler oluyor. Bu konuda bizim tavrımız, kararımız, yapacağımız işler belli. Bundan kimsenin şüphesi, endişesi olmasın" dedi. (HABER MERKEZİ)