'Cezai ehliyeti var’ denilen polis amiri 3’üncü kez ATK’ye sevk edildi

Avukat Karakaş’ı aracıyla yaralayan polisin “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılandığı davada mahkeme, sanığı daha önce iki kez ‘cezai ehliyeti var’ raporun verilmesine rağmen ATK'ye sevk etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak Barosu’na kayıtlı Avukat Serkan Karakaş’ı 10 Nisan 2022’de aracıyla ezerek ağır yaralanmasına neden olan polis amiri Sırrı Erdoğan hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “mala zarar verme” suçlarından ayrı ayrı açılan dava duruşmaları Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

İlk olarak kaza esnasında ağır hasar gören araç için “mala zarar verme” suçlamasıyla açılan kamu davası görüldü. Tutuksuz yargılanan sanık polis amiri Sırrı Erdoğan’ın yanı sıra Avukat Serkan Karakaş ile olay esnasında yanında bulunan arkadaşı Ö.D. davacı olarak duruşmada hazır bulundu.

DOSYALAR BİRLEŞTİRİLDİ

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak araç sahibi olan Ö.D. dinlendi. Kendisinin de sanığın çarptığı araçta olduğunu ve ağır yaralanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını anlatan Ö.D. açılan kamu davasının içinde “kasten yaralama” suçunun yer alması gerektiğini belirtti. Sanık hakkında şikayetçi olduğunu söyleyen Ö.D., mağdur olarak dosyaya katılma talebinde bulundu.
 
Söz verilen sanık ise, yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu dile getirdi. Amacının kimseye zarar vermek olmadığını söyleyen sanık, olay günü aklının başında olmadığını iddia etti. Sonrasında ara karar alan mahkeme heyeti, sanığın “mala zarar verme” suçundan yargılandığı kamu davasının “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılandığı dosya ile birleştirmesini oy birliğiyle kararlaştırdı,

‘SANIK BENİ ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS ETTİ’

Birleştirme kararından söz alan müşteki Avukat Serkan Karakaş, ağır bir şekilde yaralandığı olayın ardından 3 ameliyat geçirdiğini ve 3-4 aylık süre boyuncu yatağa bağlı kaldığını ifade etti. 1 buçuk yıldır ise fizik tedavi gördüğünü belirten Karakaş, doktor raporlarına yansıdığı şekilde vücudunda kalıcı hasarların oluştuğunu ve ilerleyen süreçte bir ameliyat daha olması gerektiğini kaydetti. Sanığın kendisini bilerek öldürmeye çalıştığını söyleyen Karakaş, “Sanık çarptıktan sonra eylemine devam etti. Bana çarptıktan sonra yanıma geldi ve başkasının olduğunu gördükten sonra gitti” dedi. Karakaş, sanığın tutuklanması talebinde bulundu.
 
Karakaş’ın ardından konuşan avukatı Samet Ataman da, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) sanık polis amiri hakkında daha önce iki kez akli dengesinin yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin olduğu yönünde rapor hazırladığını hatırlattı. Dosyadaki mevcut deliller ve sanığın savcılık aşamasındaki ifadesinin öldürmeye teşebbüs olduğunu gösterdiğini söyleyen Ataman, sanığın tutuklanması talep etti.

İddia makamı ise, sunduğu mütalaasında dosyadaki eksik hususların giderilmesini ve sanık hakkında mevcut adli kontrolün devamı talebinde bulundu.

POLİS AMİRİ 3’ÜNCÜ DEFA ATK’YE SEVK EDİLDİ

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphesinin bulunamaması gerekçesiyle sanığa dair tutuklama talebini reddetti. Mahkeme heyeti, önce iki kez Adli Tıp Kurumu'na (ATK) sevk edilip ‘cezai ehliyeti var’ raporu verilen sanığın, bu kez “mala zarar verme” suçu yönünden cezai ehliyetinin olup olmadığının tespit edilmesi için ATK’den rapor istenilmesini kararlaştırdı. Mahkeme, diğer eksik hususların tamamlanması için duruşmayı 20 Mart 2024’e erteledi. (HABER MERKEZİ)
 

Etiketler Avukat şırnak atk