Cezaevi yemeğinden fare çıktı: 1 mahkum zehirlendi

Diyarbakır Cezaevi’ndeki B16 koğuşunun akşam yemeğinden fare çıktı. Bir mahpusun zehirlendiği olayla ilgili Diyarbakır Barosu suç duyurusunda bulunacak.

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

DİYARBAKIR- Diyarbakır 2 No’lu T tipi cezaevindeki B16 koğuşunun akşam yemeğinden fare çıktı. 15 Şubat tarihinde gerçekleşen olayla ilgili bir mahkum hastaneye sevk edildi. Hastanedeki tedavisinin ardından cezaevine getirilen mahkumun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Yetkililer hakkında pazartesi suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Mehdi Özdemir, “Bu cezaevindeki koşulların ne kadar yetersiz olduğunu, hijyenik ortamda yemeklerin yapılmadığını hepimize gösterdi. Bu açık bir şekilde suç. Baro olarak yetkililer hakkında pazartesi günü TCK 185. maddeden Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

TCK Madde 185, "İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan on beş yıla kadar hapis cezası verilmesini" öngörüyor.