Çete üyeleri şiddeti protesto edenlere ateş açtı: 7 ölü

Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te ülkedeki şiddet olaylarını protesto eden kilise mensuplarının üzerine bir çetenin üyeleri tarafından makineli silahlarla ateş açıldı. Yedi kişi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karayip ülkesi Haiti'de şiddet olaylarına karşı bir kilisenin mensuplarınca düzenlenen protesto gösterisi sırasında çete üyeleri silahlarla ateş açtı. Silahlı saldırı sonucu ilk belirlemelere göre yedi kişi hayatını kaybetti.

PROTESTOCULARIN ÜZERİNE MAKİNELİ SİLAHLARLA ATEŞ AÇILDI

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, başkent Port-au-Prince'te bir kilisenin mensupları, ülkedeki çete şiddetine karşı protesto düzenledi. Ülkedeki çetelerden birinin üyeleri, protestocuların üzerine makineli silahlarla ateş açtı. Saldırıda ilk belirlemelere göre yedi kişi hayatını kaybetti. Konuya ilişkin açıklama yapan yetkililer, olayda çok sayıda yaralı olduğunu ve can kaybının artmasından endişe ettiklerini belirtti.

'DEVLET NEREDEYSE YOK, SOKAKLAR ÇETELERİN ELİNDE'

Haiti'de 2023 başından bu yana çetelerin karıştığı şiddet olaylarında 2 bin 400'den fazla kişi yaşamını yitirdi. Son olarak İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) yayınladığı bir raporda, “Haiti'de devlet neredeyse yok, cezasızlık hüküm sürüyor ve nüfusun neredeyse yarısı akut bir şekilde gıda güvensizliği yaşıyor" denilmişti.

Raporda, çetelerin cinayet, kaçırma ve cinsel istismar dahil birçok olaya karıştığı, ancak devlet müdahalesinin yok denecek kadar az veya hiç olmadığı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)