Çerkezoğlu: 'Defne'deki psikososyal destek merkezi mayısta açılıyor'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, konfederasyon olarak Hatay'ın Defne ilçesinde temelini attıkları psikososyal destek merkezinin mayıs ayında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. 

Çerkezoğlu, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde Hatay'da çeşitli programlar düzenlediklerini anımsattı.

DESTEK MERKEZİ MAYISTA AÇILACAK

AA'nın haberine göre, DİSK'in Hatay'ın Defne ilçesinde kurduğu psikososyal destek merkezi ile ilgili bilgi veren Çerkezoğlu, "6 Şubat'ta bunun temel atma törenini yaptık. Bölgeye hizmet vermesini hedeflediğimiz bu merkezi Türkiye Psikiyatri Derneği ve uluslararası sendikaların çok büyük desteğiyle yaptırıyoruz. Çok güzel bir bina inşaatına başladık. Mayıs ayında bitecek. Açılışını beraber yapacağız. Hocalarımız da orada halka hizmet vermeye başlayacaklar" diye konuştu.

'ENKAZIN TÜM BOYUTLARINI DAYANIŞMAYLA KALDIRABİLECEĞİMİZE İNANIYORUZ'

Çerkezoğlu, depremin ekonomik ve toplumsal sonuçlarının yanı sıra psikolojik sonuçları da olduğunu anlatarak, "O anlamda her türlü yıkım karşısında bu enkazın tüm boyutlarını hep beraber dayanışmayla kaldırabileceğimize inanıyoruz. Bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

İlk günden itibaren deprem bölgesindeki kentlere ziyaretlerini sürdürdüklerini belirten Çerkezoğlu, "Depremin unutulmaması lazım. Hayat devam ediyor ama depremin unutulmaması ve depremin yaralarının sarılması anlamında hepimizin üzerimize düşeni yapması gerekli" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)