Çerkezköy'deki sahte doktor iddialarına müfettiş

Sağlık Bakanlığı, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki bir kişinin kendini çocuk doktoru olarak tanıttığı iddiasıyla ilgili müfettiş görevlendirdi.

Ayşe Özkiraz dün tutuklandı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 1 yıldır pratisyen hekim olarak görev yapan Ayşe Özkiraz, meslektaşlarına eylül ayında yapılan TUS’ta 81 puan aldığını ve çocuk doktoru olduğunu söyledi. Çocuk doktoru olarak kaşeler bastıran Özkiraz’ın durumundan şüphelenen hastanedeki doktorlar, kendisine tıpla ilgili çeşitli sorular yöneltti. Yanıtları şüpheli bulan doktorlar durumu hastane yönetimine bildirdi. Konu daha sonra İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne aktarıldı. 

AA'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı, hastanedeki iddiaları araştırmak üzere bir müfettiş görevlendirdi.

NE OLMUŞTU?

Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri, hastanede bir uzman doktorun yanında yaklaşık dört aydır gözlemci asistan olarak bulunan Ayşe Özkiraz hakkında suç duyurusunda bulundu. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasının ardından polis ekipleri Ayşe Özkiraz’ı gözaltına alarak, evinde arama yaptı. Evdeki aramada çok sayıda sahte üniversite kimlik kartları, sahte doktor kimlik kartları, sahte diplomalar, çeşitli hastanelere ait kimlikler, ameliyat kıyafetleri, dönem birincisi olduğunu dair plaketler ve tıbbi içerikli kitaplar ele geçirildi. Özkiraz’ın sosyal medya hesaplarından hastanede girdiği ameliyatların fotoğrafları da paylaştığı görüldü. Özkiraz, dün tutuklandı. (HABER MERKEZİ)