Ceren Damar'ı katleden sanığın avukatı 2’nci duruşmaya da katılmadı

Akademisyen Ceren Damar’ı katleden Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak hakkında açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Bıçak ikinci duruşmaya da katılmadı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i katleden öğrencisi Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak hakkında, yargılama boyunca yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “kişinin hatırasına hakaret” ve “hakaret” suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması Ankara Adliyesi’nde görüldü.

Ankara 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Avukat Vahit Bıçak, ikinci duruşmaya da katılmadı. Sanık Bıçak’ın avukatları da duruşmaya katılım göstermedi.

‘YAPMAYIN O BENİM YAVRUM’

Ankara Adliyesi’ne giriş yapanların ellerindeki Ceren Damar’ın fotoğrafının olduğu afişlerin adliyeye sokulmasına izin verilmedi. Güvenlik görevlilerinin afişleri dürdüğü sırada Damar’ın annesi Feyzan Damar, “Yapmayın o benim yavrum” dedi. Adliye güvenlikçi görevlilerinin afişlerin adliyeye alınamayacağını söylemesi üzerine anne Damar gözyaşlarını tutamadı.

BIÇAK DİŞ TEDAVİSİ NEDENİYLE RAPOR ALMIŞ

Mahkeme heyeti başkanı, Sanık Vahit Bıçak’ın duruşmaya katılmamaya gerekçe olarak sağlık raporu sunduğunu belirtti. Damar ailesinin mazeret raporunun gerekçesini sorması üzerine mahkeme heyeti başkanı, sabah mazeret dilekçesi verildiğini, implant diş tedavisinin gerekçe olarak sunduğunu söyledi.

VAHİT BIÇAK HAKKINDA DURUŞMAYA ZORLA GETİRME KARARI

Mahkeme heyeti sanık Vahit Bıçak’ın mazeretini kabul etmedi ve, “Sanığın sunmuş olduğu rapor incelendiğinde mazeret olarak görülecek şekilde bir rahatsızlık olmadığı, randevulu bir tedavi işlemi olduğu görülmekte. Sağlık mazeretini belgelendirmişse de yeterli görülmediğinden reddine” denildi.

Vahit Bıçak hakkında üçüncü duruşmaya zorla getirilme kararı veren mahkeme heyeti 3’üncü duruşmayı 30 Kasım saat 10.30’a erteledi.