CENTCOM Komutanı Kurilla, Suriye'nin kuzeydoğusunu ziyaret etti

CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla, Suriye'nin kuzeydoğusunda IŞİD üyelerinin tutulduğu cezaevini ziyaret etti. Kurilla, "IŞİD mahkumlarının oluşturduğu tehdidi hissettim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın Suriye'nin kuzeydoğusuna bir ziyaret düzenlediği bildirildi. 8 Mart'ta düzenlenen ziyarete ilişkin CENTCOM'dan yapılan açıklamada, "Kurilla, ABD'nin ortağı olan ve IŞİD'e karşı operasyonlar düzenleyen Suriye Demokratik Güçlerini (SDG) de ziyaret etti" denildi. Haseke'ye giden Kurilla'nın, IŞİD üyelerinin tutulduğu Ghwayran cezaevi ile IŞİD üyelerinin ailelerinin bulunduğu Roj ve Hol kamplarına da gittiği belirtildi. 

Kurilla yaptığı açıklamada, "Hapishaneyi ziyaret ederken, IŞİD mahkumlarının oluşturduğu tehdidi hissettim" ifadelerini kullandı. "Suriye ve Irak'ta tutuklular arasında gerçek bir IŞİD tutsak ordusu var" diyen CENTCOM Komutanı, "Serbest bırakılmaları halinde bölge ve ötesi için büyük bir tehdit oluşturacaklar" uyarısında bulundu. Kurilla, görüştüğü SDG yetkilileri ve hapishane yöneticilerinin tutuklanan IŞİD üyelerini 'sert, daha fazla radikalleşmeye elverişli ve bir saatli bomba' olarak tanımladığını söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley de 4 Mart'ta Suriye'nin kuzeyini ziyaret etmişti. Milley'nin Suriye’de sadece ABD askerleri ile görüştüğü iddia edilmişti. Ziyaretin ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Dışişleri Bakanlığına çağrılmış ve Milley'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin 'izahat' istenmişti. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler CENTCOM Suriye SDG