Céline Dion'un hayatından esinlenen 'Aline'den fragman 

'Aline' filminden yeni fragman yayınlandı. Valérie Lemercier imzalı Aline,Céline Dion'un yaşamından esinleniyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Valérie Lemercier'in yönettiği, başrolünde oynadığı ve senaryosunu Brigitte Buc ile birlikte yazdığı Aline filmi, Kanadalı şarkıcı Aline Dieu'nun hayat hikayesini konu ediyor. 

Beyazperde'nin aktardığı habere göre, filmde yer alan Aline Dieu kurgusal bir karakter ancak filmin hikayesi büyük oranda Grammy ödüllü Kanadalı şarkıcı Céline Dion'un yaşamından uyarlandı. 1980'lerde başlayan kariyerini halen sürdürmekte olan Céline Dion, özellikle 11 Oscar'lı James Cameron filmi Titanic için söylediği ''My Heart Will Go On'' şarkısıyla tüm dünyada büyük bir üne kavuştu; filmin müzikleri Oscar alırken Dion da söylediği şarkı ile Grammy ödülüne layık görüldü.

Aline'de Valérie Lemercier'in yanı sıra Sylvain Marcel, Danielle Fichaud, Roc Lafortune, Antoine Vézina, Pascale Desrochers gibi oyuncular yer alıyor. Cannes Film Festivali'nin resmi seçkisinde yer alan Aline'in yapımıcılığı, Judy Garland'ın hayatını anlatan ve başrolünde yer alan Renee Zellweger'e En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandıran Judy filminin de yapımcılığını üstlenen stüdyo tarafından üstleniliyor.