Çatısı çöken havuzda yaralanan çocuğun babası: Basit bir olay değil

Beykoz'da dün çöken havuz çatısı 2 çocuğun yaralanmasına sebep oldu. .Çocuklarından birinin kafatasında kırık oluştu, diğeri ise hafif yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beykoz'da dün etkili olan yağış nedeniyle spor salonunun çatısı çöktü. Salonda bulunan çocuklardan ikisi yaralandı. Bir çocuğun kafatasında kırık oluşurken hafif yaralanan 10 yaşındaki çocuğunun babası olayı anlattı. 

DHA'nın aktardığına göre, İstanbul'da dün etkili olan yağmurda Beykoz'da bir sitede bulunan spor salonunun çatısı yıldırım düşmesi nedeniyle çöktü. Eğitmen ve öğrencilerin salonda bulunduğu sırada meydana gelen olayda biri hafif, 2 çocuk yaralandı. Çocuklar hastanede tedavi altına alındı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, eğitmen ve öğrencilerin panikle kaçmaları ile bazı parçaların çocukların üzerine düştüğü görüldü. 

Yaşanan olayda kafatasında kırık oluşan A.P.’nin geçirdiği ameliyat ardından sağlık durumunun iyi olduğu hafif yaralanan A.Ö'nün ise ciğerlerine su gittiği tedavisinin devam ettiği bildirildi.

'AMBULANS GELMEMİŞ YA DA ÇAĞIRILMAMIŞ HEPSİ DAHA SONRA ORTAYA ÇIKACAK'

Olayda yaralanan 10 yaşındaki A.Ö.'nün babası Ali Osman Ö., olayı öğrendiği anları şöyle anlattı:

"Çok yakın bir arkadaşım beni aradı ve dedi ki, ‘Aliciğim kızın şu an benim kollarımda ve boğuldu. Sudan çıkardık. Çatı çöktü. Şu anda burada başka bir sağlıkçı arkadaşımız da var, başındayız. Endişe etme, merak etme ama bil ki durum iyi değil. Yani size anlatılacağı gibi çok hafif bir durum değil. Bütün çatı çöktü ve kızın suyun altında kaldı’ dedi. Bunun üzerine ben de eşimi aradım. Kendisine olay farklı aktarılmış. Müthiş bir yağmur, müthiş bir trafik vardı. O sırada da ambulansa koydurmaya çalışıyoruz çocukları. Yaklaşık 40 dakika boyunca da çocuklar ambulansa konulmamış. Ambulans gelmemiş ya da çağırılmamış. Bunların hepsi daha sonra tabii ortaya çıkacak." 

'BU ÖYLE BASİT BİR OLAY DEĞİL'

Kameralardaki görüntülerde çocukların yaralanma anlarını anlatan Osman Ö.,"Benim kızım yukarı çıkamıyor suyun üstüne ve suyun altına dalıyor ve burada nefessiz kalıyor, baygınlık geçiriyor. İlk çıkaranlar kenara çekiyorlar ve kusturuyorlar çocuğu. Diğer çocuk ise kafasına bir darbe geliyor. Onun kafasına da bir bandaj yapıp bekletiyorlar çocuğu. Sonra tekrar döndüğümde diğer çocuğun çevresinde bir panik havası vardı, oradaki doktorlarda. ‘Ne oldu arkadaşlar’ dedim. Dediler ki kafatası kemiği kırık. Ve beyine müdahale etmiş olma ihtimali var. Ameliyata alıyoruz acilen. Yani bu öyle basit bir olay değil. Görüntüler elimize geldi. Kamuoyunda paylaşıldı. Orada da görüldüğü üzere son grup çocukların neredeyse tam üstüne düşüyor ve bunlardan o çocukcağız kurtulamamış. Yani kamuoyunun bunu bilmesi lazım" diye konuştu.

Osman Ö. kızının durumuyla ilgili, "Şu anda hastanede bugün de çıkaramadık. Çünkü o baygınlık anında aspirasyon meydana gelmiş. Yani ciğere su gitmiş. Ciğere su gidince de oradaki suyun bir şekilde dışarı atılması lazım ve bunun enfeksiyon olmadan olması lazım" ifadelerini kullandı.

Ormanda bulunan spor salonunda teknik olarak hata olup olmadığını, bakımların düzenli olarak yapılıp yapılmadığını inceleyeceklerini belirten Osman Ö., "Kimseye herhangi bir tolerans tanıma gibi bir fikrimiz yok. Bir hata var ise o hatanın mutlaka bedeli olacak. Bir hata yok ise objektif önlenemez bir şeyse eyvallah. O zaman kimsenin diyecek bir şey yok. Fakat şu ana kadar yürüyen süreçten biz rahatsızız. En önde de kamuoyunun bu şekilde yanlış bilgilendirilmesinden rahatsızız" dedi. (HABER MERKEZİ)