Çarşıbaşı karıştı: Babadan oğula değil kayınçodan enişteye

Trabzon Çarşıbaşı'nda MHP, yeniden aday gösterdiği Mümin Nuhoğlu'nu geri çekip bu ismin eniştesini aday gösterdi. 5 aday adayı bulunmasına rağmen yapılan tercih partide kriz çıkardı.

Ahmet Keleş (solda) ve mevcut başkan Mümin Nuhoğlu (Fotoğraf: Facebook)
Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzon'da Cumhur İttifakı'nın MHP'ye bıraktığı ilçelerden Çarşıbaşı'nda aday gösterilen Ahmet Keleş'in mevcut başkan Mümin Nuhoğlu'nun eniştesi olması ilçede ve partililerde tepkiyle karşılandı.

2019 Yerel Seçimleri'nde MHP adayı olarak Çarşıbaşı Belediye Başkanı seçilen Mümin Nuhoğlu'nun yeniden aday gösterilmesi partililer tarafından istenmedi. Ulaştığımız MHP'li yöneticilerin iddialarına göre; kaymakamla, muhtarlarla tartışmalar yaşayan Nuhoğlu'nun yeniden aday yapılmaması için MHP il ve ilçe başkanlıkları rapor hazırladı. Fakat MHP teşkilatlarının raporlarına rağmen genel merkez tarafından 11 Ocak'ta Nuhoğlu'nun yeniden aday gösterildiği açıklandı.

5 ADAY ADAYINA RAĞMEN NUHOĞLU'NUN ENİŞTESİ TERCİH EDİLDİ

Yeniden adaylığı ilçede tepkilere sebep olan Nuhoğlu ve MHP İl Başkanı Ömer Ayar, Genel Merkez'e çağrıldı. Yapılan görüşmelerin ardından Nuhoğlu'nun adaylığı yeniden değerlendirmeye alındı.

31 Ocak'ta MHP İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile Nuhoğlu'nun adaylığı iptal edilerek Ahmet Keleş'in aday gösterildiği duyuruldu. İlçede yaşamayan ve mevcut başkan Nuhoğlu'nun ablasının eşi olan Keleş'in 5 aday adayı varken tercih edilmesi ilçe örgütünde tepkiye neden oldu.

MHP'li bir yöneticinin iddiasına göre il ve ilçe örgütü MHP'nin Trabzon'a aday çıkardığı 3 ilçede de söz sahibi olamadı. MHP'li yönetici Nuhoğlu'nun adaylığının iptal olmasının ardından eniştesi olan Keleş'i aday yaptırdığını bu ismin de adaylıktan önce AK Parti üyesi olduğunu öne sürdü.

KARA: NASIL GELİŞTİĞİNİ BİLMİYORUZ

MHP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hüseyin Kara da konuyla ilgili fazla bilgi vermek istemese de söyledikleri iddiaları doğrular nitelikte. Aday belirleme sürecinde ilçe örgütü olarak dahillerinin olmadığını belirten Kara, "Olayların nasıl geliştiğini de bilmediğimiz için yorum yapamıyoruz, genel merkezimizin tasarrufuyla oldu. Keleş'in AK Parti üyesi olduğu, Nuhoğlu'nun eniştesi olduğu ile ilgili hiçbir şey bilmiyoruz. Bunlar söylendi, fakat bilgimiz yok. 5 aday adayımız vardı, hepsi bizim için değerliydi fakat genel merkezimiz işaret ettikten sonra biz sorgulamayız. Bizim partimizin kültürü bu" değerlendirmesinde bulundu.