Çankaya'da deprem paneli: 11 ülkeden yetkili katılrdı

Ankara'da Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Afet Yönetimi Paneli'ne 11 ülkenin büyükelçilik yetkilileri katıldı ve kendi afet deneyimlerini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çankaya Belediyesi'nin afetlerin önlenmesi, afet riskinin azaltılması ve afetlerin yönetilebilmesi konularının ele alındığı Uluslararası Afet Yönetimi Paneli 11 ülkenin büyükelçilik yetkilisinin katılımıyla yapıldı. 

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen panele İtalya, Japonya, Filipinler, Şili, Singapur, Brezilya, Peru, Yeni Zelanda, Çin, Paraguay ve Bangladeş ülkelerinin elçilik yetkilileri katılarak kendi ülkelerindeki afetleri önlemek için neler yaptıklarına dair tecrübelerini aktardı.

İki oturumdan oluşan panelin ilk oturumunda afetlerde hasar ve can kaybının en aza indirilmesi noktasında farklı disiplinler ile temas halinde çalışmanın önemine vurgu yapan temsilciler, yerel ve merkezi ölçekteki çalışmalarını ve ülkelerindeki sivil toplum kuruluşlarının projelerini aktardı.

Deprem başta olmak üzere sel, tsunami, su baskını, yangın ve iklim değişikliği kaynaklı afetlerin önlenmesiyle ilgili ülkelerinde yapılan önleme ve eğitim çalışmalardan örnekler sunan temsilciler ayrıca güncel teknolojik gelişmelerin afet riskinin azaltılmasına katkısına, afetlere dirençli kent yapısı modellerine ve kent bilincinin oluşturulması için yapılabileceklere de dikkat çekti. Panelde Türkiye adına ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban söz aldı.

Panelin ikinci oturumu ise soru cevap şeklinde yapıldı. (HABER MERKEZİ)