Çanakkale'de yangın nedeniyle avcılık yasaklandı

Çanakkale'de günlerce süren orman yangınında yaşam alanlarını kaybeden yaban hayvanlarının korunması amacıyla, 2023-2024 sezonunda Çanakkale’de kara avcılığı yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Çanakkale’de yangında etkilenin bölgelerde, yaşam alanlarını kaybeden yaban hayvanlarının, avcılar tarafından avlanmasını önlemek amacıyla kentteki kara avcılığı yasaklandı.

16 Temmuz ve 22 Ağustos tarihlerinde Çanakkale'de, 6500 hektarlık alanda etkili olan yangın nedeniyle başta yaban hayvanları olmak üzere, besi hayvanları ve kanatlı hayvanlar yaşam alanlarını, meralarını kaybetti. Daha yangın sonrası ilk günlerde, yangın alanlarına komşu olan ormanlıklarda yükselen silah sesleri ise yangından kaçan hayvanların avcıların hedefi olduğu yönündeki eleştiriler dile getirilmiş ve kara avcılığının yasaklanması istenmişti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI: BU SEZON KARA AVCILIĞI YASAK

Konuyla ilgili Çanakkale Valiliği, 5 Eylül 2023 tarihi itibarıyla kentte 2023-2024 av sezonu süresince kara avcılığına yasaklama getirildiği duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, “Orman yangınından etkilenen alanlarda kara avcılığı durduruldu” ifadelerine yerildi. Kara avcılığının durdurulması sebebi ise, “Çanakkale Merkez ve Lapseki genel avlağı ile Üçpınar, Kirazlı ve Elmacık devlet avlağında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, yaban hayatının korunması kapsamında orman yangınlarından etkilenen yaban hayvanlarının yaşam alanlarında tedbir almak amacıyla” olarak açıklandı. (DUVAR)