Çanakkale’de Newroz: ‘14 Mayıs’ta rehavete kapılamayız’

Çanakkale’deki Newroz etkinliğinde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, 14 Mayıs’ta rehavete kapılınması halinde ülkenin her tarafının gerçek bir cezaevine döneceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Çanakkale’de Newroz etkinliği, Esenler Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Çanakkale Newroz’una HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Güler Koçer, HDP ve Yeşil Sol Parti il ve ilçe örgütleri, Emek ve Özgürlük İttifakı Parti başkanları, demokratik kitle örgütleri ve halk katılım gösterdi.

Burada bir konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, “Bir ihtimal rehavete kapılır, birbirimizle çekişir, dayanışmamızı hak ettiği şekilde yerine getiremezsek 14 Mayıs, telafisi olmayan bir Türkiye’nin kapısını açacak” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Newroz ateşini yaktı. 

‘DEPREMDE VEFAT SAYISI SADECE ADIYAMAN’DA 50 BİNİ GEÇTİ’

Kaya, depremde açıklanan ölüm sayılarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Depremden sonra hükümetin harekete geçmediğini söyleyen Kaya, “Depremde yüz binlerce insan enkaz altındayken, utanmadan oturup ihale pazarlıkları yaptılar. Bizlere, depremde vefat edenlerin sayısını 50 bin diye yutturuyorlar. Sadece Adıyaman’da vefat edenler, 50 bini geçti. Kimi kandırıyorsunuz? Binlerce insan enkaz altında yalvardı, çığlık attı günlerce. İnsanlara yardım göndermeyen, yolları açmayan, askerini alana indirmeyen, vinçlerin yolunu kapatan, gönderdiğimiz yardım tırlarına el koyan böyle bir hain zihniyet görülmemiştir” dedi.

‘REHAVETE KAPILIRSAK TELAFİSİ OLMAYAN BİR TÜRKİYE’NİN KAPISI AÇILIR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘seçimden sonra herkese hak ettiği muameleyi yapacağız’ sözlerini anımsatan Kaya, rehavet uyarısında bulundu. 14 Mayıs’ta AK Parti’nin yeniden iktidar olması halinde, muhalefete yaşama hakkı bırakmayacağını söyledi. Kaya, “Bir ihtimal rehavete kapılır, birbirimizle çekişir, dayanışmamızı hak ettiği şekilde yerine getiremezsek, 14 Mayıs; telafisi olmayan bir Türkiye’nin kapısını açacak. Atacağımız adımlarımızda zayıf kalırsak sadece dört duvar arasındaki cezaevlerinde yaşanan insanlık dışı uygulamalar değil, ülkemizin her bir tarafı gerçek bir cezaevine dönecek, gerçek bir toplama kampına dönecek” ifadelerini kullandı.

 

 

Etiketler Newroz Çanakkale