Çanakkale'de fırtına ağılın çatısını uçurdu

Çanakkale'de dün akşam saatlerinde başlayan ve fırtınaya dönüşen rüzgar, içinde 130'a yakın küçükbaş hayvanın barındığı ağılın çatısını uçurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Üvecik köyünde, 130'a yakın küçükbaş hayvanın barındığı ağılın çatısı fırtına nedeniyle uçtu.

Çatısı uçan ağılın içinde yaşayan hayvanların yetiştiricisi Mustafa Karaoğlu, sabah saatlerinde hayvanlarına bakmak için geldiği ağılda, çatının büyük parçalar halinde çevreye dağıldığını gördü.

Mustafa Karaoğlu, yaşanan olaydan yara almadan kurtulan hayvanlarını daha sonra meraya saldı.

'HAYVANLAR DA KENDİ İÇİNDE MAĞDUR'

AA muhabirine konuşan Karaoğlu, sabah geldiğinde bu manzara ile karşılaştığını, yaşanan olay nedeniyle hayvanlarının dışarıda kaldığını söyledi.

Kış şartlarında yeni bir ağıl yapmanın bir hafta, 10 gün sürebileceğini ifade eden Karaoğlu, "Hayvanlar doğuruyor. Hayvanlar da kendi içinde mağdur. Sabah geldik manzara bu şekilde. Çok büyük bir rüzgar, almış 40 metre ileri atmış çatıyı. Elle koymuş gibi sanki. 130 kadar hayvan var, satacağız. Burayı yeniden yapacağız, paramız kalırsa yeni hayvan alacağız" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)