Çanakkale 3 gündür yanıyor: Çanakkale Boğazı açılacak

Çanakkale'de 3. gününde devam eden orman yangınında bin 500 hektarlık alan kül oldu. Denizden su alınabilmesi için çift yönlü ulaşıma kapatılan Çanakkale Boğazı'nın yeniden açılacağı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale'de önceki gün öğlen saatlerinde yerleşim yerinin yakınında başladığı belirlenen orman yangınını söndürme çalışmaları 3. gününde devam ediyor.

Alevler bin 500 hektarlık, yani 2 bin 100 futbol sahası büyüklüğündeki alanda etkili oluyor. 

Gece saatlerinde görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle yavaşlayan çalışmalar sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden hız kazandı. Gece boyunca 4 gece görüşlü yangın söndürme helikopteri ve çok sayıda orman işçisiyle alevlerle müdahale edildi.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte helikopter ve uçaklar yeniden devreye girdi. Alevlere 8 uçak, 28 helikopter, 240 arazöz, 77 su tankeri, 445 araç ve iş makinesi ile 3 bin 100 personel ile müdahale ediliyor.

ÇANAKKALE BOĞAZI AÇILACAK

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yangını nedeniyle havadan müdahale araçlarının denizden su alabilmesini teminen Çanakkale Boğazı'nın gece saat 03.00’ten itibaren geçici olarak çift yönlü askıya alındığını duyurdu.

İlerleyen saatlerde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yeniden açıklama yapılarak, Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiğinin saat 11.00'den itibaren güney-kuzey tek yönlü açılmasının planlandığı, kuzey-güney yönünün halen kapalı olduğu kaydedildi.

 

'KOŞULLAR LEHİMİZE'

Yangının 36. saatinde açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bugün dünden daha iyi durumdayız. Çanakkale merkez yangınıyla alakalı hem nem hem sıcaklık hem de rüzgar itibarıyla bütün koşullar düne göre lehimize devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR

Yumaklı'nın açıklamasına göre, daha önce yangın nedeniyle boşaltılan 9 köye 2 köy daha eklendi. Toplam 11 köy tedbir amaçlı tahliye edildi. Ayrıca yangın bölgesinde 5 trafo, 3 köy ve 265 abonede enerji kesintisinin devam ettiği belirtildi. 

Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 95 kişiden 8'inin hastanede tedavisi sürüyor. (HABER MERKEZİ)