Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, AK Parti iddiası üzerine CHP’den ihraç edildi

İçişleri Bakanlığı kararına göre 2022’de görevinden uzaklaştırılan ve davası hala süren Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, CHP’den ihraç edildi. Öz, “AK Parti’ye geçmem söz konusu bile olamaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam 

ÇANAKKALE- 14 Haziran 2022’da İçişleri Bakanlığı kararınca görevinden uzaklaştırılan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, CHP’den ihraç edildi.

Rüşvet ve irtikap suçlamasıyla Mayıs 2022’de gözaltına alınan, sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Çan Belediye Başkanı CHP'li Bülent Öz, 14 Haziran tarihinde de görevinden uzaklaştırılmıştı. CHP’li Öz, İl Disiplin Kurulu kararı ile CHP’den ihraç edildi.

GEREKÇE: MAHKEME DOSYASINA KONULAN DİLEKÇE

Rüşvet ve irtikap suçlamasıyla, Çan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında yargılanmaya devam eden, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, göreve dönmeyi beklerken, partisi CHP’den ihraç edildi. Konuyla ilgili CHP’den henüz açıklama yapılmazken, CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Öz’ün ihraç gerekçesi mahkeme dosyasına konulan bir dilekçenin ortaya çıkması nedeniyle oldu. Dilekçede, “CHP’nin Çan’da iktidar olamayacağı, kendisinin şahsi oyları ile iktidar olduğu, Cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışmak istediği ve AK Parti’ye geçmek istediğini ancak bunun engellendiği” ifadelerinin yer aldığı öğrenildi. Bu ifadeler üzerine İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen Bülent Öz’ün CHP’den ihracına karar verildi.

ÖZ: BENİM BÖYLE BİR BEYANATIM YOK

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, ise söz konusu evrakta yer alan ifadelerin kendisine ait olmadığını söyledi. “Benim böyle bir beyanatım yok” yok diyen Öz, AK Parti’ye geçmesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını belirtti.

Öz, “Avukatım aracılığıyla ifademizi, cevabımızı verdik. Buna rağmen ihraç ettiler. Yüksek Disiplin Kurulu süreci var. İtirazımızı yapacağız. Bununla ilgili bu hafta içinde detaylı bir açıklama yapacağım. ‘AK Parti’ye geçecekmişim de FETO iltisaklı guruplar engellemiş’ şeklinde bir beyanım yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunu Çan ilçe kongresinde de söyledim. Biz, anadan babadan Cumhuriyet Halk Partiliyiz. AK Parti’ye geçişim söz konusu değil. 13 aylık süreç boyunca böyle teklifler geldi ancak böyle bir şey mümkün değil” dedi.

'BENİM EVRAKIM NEDEN ÇAN BELEDİYE BAŞKANVEKİLİNDE?'

Söz konusu evrakın görevden alındıktan sonra Çan Belediye Başkanvekilliği görevini yürüten CHP’li Harun Arslan’a ulaştırıldığını ifade eden Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, “Bu evrak bakanlığa yazılmış bir evrak. Bakanlığın elindeki bu evrak, benim yerime geçen başkanvekiline neden gönderiliyor? Sorgulanması gereken bu. Bakanlığa giden, altında imzam olmayan, beyanatım olmayan bir evrak, CHP’li başkanvekilinin eline nasıl geçer sorgulanması gereken bu. Benim bir beyanatım yok. İtirazımızı yaptık. Böyle bir beyanatım da yok. İmzam da yok. Böyle bir konu da yok" dedi.