Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine tepki: Soma'daki emekçilerin, Gezi'nin tutsak edilmesidir

Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesini protesto ederek Çağlayan Adliyesi'nde nöbete başlayan avukatlar, ""Bu tutsaklık, Soma'daki emekçilerin, Gezi milyonlarının tutsak edilmesidir" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukatlar, Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi'nin iki kez verdiği ihlal kararına rağmen, Meclis'te Yargıtay kararı okutulmasıyla milletvekilliği düşürülmesinin ardından Çağlayan Adliyesi'nin önünde nöbette. 

Can’ın Arkadaşları ve meslektaşlarının çağrısıyla birçok avukat, İstanbul Adalet Saray’ında bir araya geldi. Avukatlar, Themis Heykeli önünde bulunan merdivenlerde oturmaları polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından engellendi, daha sonra basın açıklaması yaptı. 

Atalay'ın meslektaşları, arkadaşlarının açıklaması şöyle:

"Can Atalay nezdinde yapılmaya çalışılan bu tutsaklık, Soma'daki emekçilerin tutsak edilmesidir; Gezi milyonlarının tutsak edilmesidir. Can Atalay bizim mücadele arkadaşımız olarak her yerde Hatay'da, Soma'da, Aladağ'da yanımızda olarak bildiğimiz vekil arkadaşımızdır" "Bu vekilliği siz vermediniz, bu vekilliği siz alamazsınız."

ŞÜKRAN ATALAY: SORUNUN ÇÖZÜMÜ BASİT

Eyleme Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay da katıldı. Atalay oğlunun suçsuz olduğunu ifade ederek, "Can Atalay sorununun çözümü basittir. Karmaşık ve karışık yol ve yöntemlere hiç gerek yoktur. Çözüm hak ihlali kararının uygulanmasıdır. Diğer bütün yol arayışları durumu daha da çıkmaza sokma potansiyeli içermektedir, hukuku zorlamaktadır, sonuçları belirsizdir. Düşünülen yolların niyetleri hakkında bir şey söylemeyeceğim. Ancak çözüm arayışı söz konusu ise, Anayasa Mahkemesi hukuka uygun yolu göstermiştir. Meclis AYM kararına desteklerini göstermelidir" dedi. 

(HABER MERKEZİ)