'Çakallarla Dans' yönetmeni Murat Şeker'den Şahan Gökbakar'a eleştiri: Yerinde olsam kabul etmezdim

Çakallarla Dans serisinin yönetmeni Murat Şeker, "Recep İvedik 7" filmi dijital platformda yayınlanacak Şahan Gökbakar'ı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmenliğini Murat Şeker’in üstlendiği "Çakallarla Dans 6" izleyicilerle buluştu. Filmin senaryosuna da imza atan Murat Şeker, sinemanın önemine vurgu yaparak Şahan Gökbakar'ı eleştirdi. Sinemanın önemine değinen Şeker, "Şahan'ın yerinde olsaydım kaç para teklif edilirse edilsin bir platformla yapmayı kabul etmezdim" dedi.

'KAÇ PARA TEKLİF EDİLİRSE EDİLSİN KABUL ETMEZDİM'

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, son zamanlarda bazı popüler yapımların doğrudan dijital platformlarda yayınlanmaya başladığını hatırlayan Şeker, şöyle konuştu: 

“Örneğin ‘Recep İvedik’ filmi bir dijital platformda yayınlanacak. Ben Şahan’ın yerinde olsaydım kaç para teklif edilirse edilsin bir platformla yapmayı kabul etmezdim. Ama bu tarz tarihi anlar, kararlar zaten belirleyici oluyor. Yani biz senaryoyu yazarken, şuna dikkat ediyoruz; karakterlerimizi zor bir durumun içerisine sokuyoruz ve ne yapacaklarını izliyoruz. Bu, insanlar için de böyledir. Zor durumlarda insanların aldığı kararlar ve seçimler onların kim olduklarını gösteriyor. Her türlü etik, finansal, siyasi görüşünüzü belirler. Herkesin Allah yolunu açık etsin ama biz halkçı sinema anlayışını belirledik. Zaten biz de sinema vizyonundan sonra filmlerimizi platformlara sattık, gene satacağız. Beraber gülmek, eğlenmek ve paylaşmanın önemine inanıyoruz. Sinema salonlarının gücü, topluma yayacağı enerji çok önemli. Platformlar sizi evde oturmayı öneriyor. Biz bir arada olmayı öneriyoruz. Seyircilerimizi özledik. Onların da bizi özlediğini biliyoruz. Herkesi sinemalara davet ediyoruz.”

'ÇAKALLARLA DANS, EN ÇOK İZLENEN İLK 5 YERLİ FİLMDEN BİRİ'

Şeker, 'Çakallarla Dans' serisinin sadece filmin hayranları tarafından değil sinema sektörü tarafından da heyecanla beklendiğini belirtti. Şeker, “Çünkü bizim kendi seyircimiz var. Vizyona girdiği yıllarda her zaman en çok izlenen ilk 5 yerli filmden biri olmuştur. Bunun getireceği dalganın, vizyona genel olarak yansıyacağını da düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)