Cahit Özkan'dan yeni HDP açıklaması: Sandığa gömeceğiz

"HDP'yi siyaseten ve hukuken kapatacağız" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan yeni açıklama geldi. Özkan TBMM'de bugün yaptığı basın toplantısında 'kapatacağız' sözünü 'sandığa gömeceğiz' şeklinde yeniledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "2023'te HDP'yi sandığa gömerek, inşallah bir tabela partisi haline getireceğiz" dedi. 

Özkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, HDP ile ilgili dün yaptığı 'kapatacağız' açıklamasının muhalefet tarafından "yargıya talimat" olarak eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine şu yanıtı verdi:

"Burası siyaset kurumu. Siyaset kurumunun rekabeti sandıkta, yani milletimizin gönlünü kazanmakla olur. Bu anlamda AK Parti, kurulduğu günden bugüne kadar her daim milli iradenin hakimiyetinin ve vatandaşlarımızın iradesinin, 'Hakimiyet, kayıtsız, şartsız milletindir' anlayışıyla, tam anlamıyla parlamentoda temsili anlayışıyla hareket etmiştir. Bu çerçevede siyaset yapmıştır. Milletimizin bu rahatsızlığını da bilerek, HDP'ye oy veren 6 milyon vatandaşımızın HDP'den rahatsızlığını bilerek, çalışmalarımızı yapıyoruz, 2023'te HDP'yi sandığa gömerek, inşallah bir tabela partisi haline getireceğiz. Türk siyasi tarihinde Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, kardeşlik hukukumuza kasteden, terörle arasına çizgi çekemeyen bu siyasi partiyi, siyaset tarihinin tozlu raflarına göndereceğiz."

Özkan'ın sözlerinin ardından AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı da bugün bir açıklama yaparak, "parti kapatma kararının siyasetin değil hukukun işi olduğunu" söylemişti. (HABER MERKEZİ)