Çağlayan'da mahpus yakınlarına polis saldırısı: 1 gözaltı

Hasta mahpuslar için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde süren adalet nöbetine polis saldırdı. 1 kişi gözaltına alınırken gazetecilerin görüntü alması da engellendi.

Fotoğraf: Evrensel
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mahpus yakınlarının, hasta mahpuslar için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde sürdürdükleri adalet nöbetine polis saldırdı. 

HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm, Musa Piroğlu ve Dilşat Canbaz Kaya’nın ailelerle basın açıklaması düzenlediği esnada, polis tarafından yasak kararı olduğu öne sürülerek saldırı gerçekleşti. 1 kişi gözaltına alınırken basın mensuplarının görüntü çekmesine izin verilmedi.

'CEZAEVİNDE NELER YAŞANIYOR Kİ AÇIKLANMASINI İSTEMİYORSUNUZ?"

Evrensel'in haberine göre saldırının ardından Züleyha Gülüm, “Anneler seslerini duyurmasın diye, cezaevlerindeki katliam kamuoyu tarafından bilinmesin diye, yaşanan baskılar bilinmesin diye burada açıklama yapmamız bile engelleniyor. Keyfi yasaklarlar, hukuksuz işlemlerle sesimizi, sözümüzü kesmeye çalışıyorlar. Cezaevinde neler yaşanıyor ki siz bu durumun basına, kamuoyuna açıklanmasını istemiyorsunuz” diye konuştu.

Gülüm konuşmasının devamında, “Hasta mahpuslar ‘Ölüme sürükleniyoruz, tedavimiz yapılmıyor, bizi ölüme sürüklüyor’ diyorlar. Adalet denilen bu saraylar, adalet üretmek yerine her türlü baskıyı üreten mekanizmalar haline gelmiş" dedi.

'BUGÜN BİZE YASAK OLAN YARIN HERKESE YASAKTIR'

Gülüm’ün ardından konuşan Musa Piroğlu, hasta mahpus ve Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk’un durumuna dikkat çekti.

Piroğlu, "2 gün önce Aysel Tuğluk’un zorla ifadesi alınmaya çalışıldı mahkemede. Soruları cevaplayamadı çünkü kavrayamıyor. Ağır demans hastası. Hapishanelerde sadece siyasi tutsaklar, sadece HDP’nin destekçileri, taraftarları, yöneticileri yatmıyor. Yüz binlerce insan ve binlerce hasta tutsak var. Hapishanelerdeki bu baskının bir örneğini şu anda çevremizde görüyorsunuz. Bulunduğum yerde iki tane basın açıklaması yapıldı. Bir polis memuru geldi ve ‘Burada basın açıklaması yapamazsınız' dedi. İktidarın çıkarına karşıysanız, zulme ve zorbalığa itiraz ediyorsanız ve HDP’liyseniz size her şey yasak. Buna sessiz kalanlar şunu bilsin, bugün bize yasak olan, yarın herkese yasaktır. Bugün bize yapılan, bu ülkenin geleceğine yapılandır” dedi. (HABER MERKEZİ)