Caferbey'de İller Bankası görevlileri köyden kovuldu

İller Bankası yetkilileri, çöp tesisi yapılmak istenen Caferbey köyüne inceleme yapmaya gitti. Yetkililer, köylülerin protestosu nedeniyle köyden ayrılmak zorunda kaldı.

Caferbeyliler, İller Bankası yetkilileriyle görüştü.
Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

DUVAR - Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin, Salihli ilçesine bağlı Caferbey köyünde yapmak istediği katı atık transfer istasyonuna karşı köylüler, nöbete devam ediyor.

Soğuk havaya karşı kurdukları çadırda bekleyişini sürdüren köylüler, bugün projenin yapılmak istendiği alanda incelemeye yapmaya giden İller Bankası yetkililerini protesto etti.

‘İLLER BANKASI PROJEYE KREDİ VERMESİN’

Caferbey köyünde yaklaşık iki aydır devam eden gösteri ve eylemler, köyün merasında nöbete dönüştü. Hukuki süreçlere rağmen belediyenin geri adım atmamasına öfke duyan köylüler, cenaze namazlarını dahi köy merasında gerçekleştirir oldu. Büyük oranda çiftçi ve hayvancı olan Caferbeyliler, iş makinelerine karşı da nöbette. Proje için İller Bankası'ndan kredi talep edildiğini tahmin ettiklerini söyleyen avukat Seçil Ege Değerli; İller Bankası ve belediye yetkililerinin mera alanını görmek için köye geldiklerini ifade etti. Yapılan görüşmelerde, yetkilileri protesto eden köylüler, projeye kredi verilmemesi gerektiğini savundu.

‘ÇÖP TESİSİNİ KÖYE YAPTIRMAYACAĞIZ'

Köylüler, İller Bankası yetkilileriyle yapılan görüşmede; tesisin kurulması halinde zeytinlerin çöp kokacağını ve verimin düşeceğini savundu. Köylülerden Esma Bülbül, nöbet çadırından valiye seslenerek; köylerinde çöp istemediklerini anlattı: "Çoluğumuzu çocuğumuzu nereye götüreceğiz? Çadır kuracak, konacak toprağımız yok." Yaşanan tartışmada bütün yasal haklarını kullandıklarını anlatan avukat Değerli, halkın kararlı olduğunu ve tesisi Caferbey'e yaptırmayacaklarını belirtti. Caferbeyliler; İller Bankası ile belediye görevlilerine alkış, ıslık ve düdükle tepki gösterdi. Protestoların ardından yetkililer, köyden ayrılmak zorunda kaldı.