İş makineleri köye girmesin diye cenaze namazı nöbet alanında yapıldı

Caferbey Köyü’ne yapılmak istenen çöp tesisine karşı nöbet başladı. Sabah 05.00'den itibaren jandarma ile karşı karşıya gelen köylüler, bir köylünün namazını köy merasında gerçekleştirdi.

Caferbey köylüleri, dün akşamdan beri alanda nöbette.
Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

DUVAR - Caferbey köylüleri, Manisa Belediyesi’nin vazgeçmediği çöp tesisine karşı dün akşamdan beri köy merasında nöbette. Salihli ilçesine bağlı köye sabah 05.00 civarında jandarma ekipleri giriş yaptı. TOMA'ların hazır bekletildiği köyde gergin bekleyiş sürüyor.

KÖYLÜLER NÖBETE BAŞLADI

Tarımla geçimlerini sağlayan Caferbeyliler, su kaynaklarının kirlenmesi ve tarımsal niteliğin düşmemesi için çöp tesisinin yapılmasına karşı çıkıyor. Projenin başka yerde yapılmasını talep eden köylüler, SİPİL A.Ş.'nin proje yürütücüsü olduğu tesise karşı Manisa İdare Mahkemesi’nde de karşı dava açtı. Hukuki sürece rağmen iş makineleri köye sokulmak isteniyor. Dün akşamdan 20.00'den itibaren köyün merasında nöbete başlayan Caferbeyliler, sabah saat 05.00 civarında jandarma ekipleri ile karşı karşıya geldi. Jandarmanın "güvenliği sağlamak için buradayız" gerekçesini kabul etmeyen Caferbeyliler, iş makinelerinin güvenlik güçleri eşliğinde köye girmesinden kaygılı.

Caferbey köylüleri ve jandarma karşı karşıya geldi. 

İŞ MAKİNESİ TEHDİDİ YÜZÜNDEN CENAZE NAMAZI KÖY MERASINDA KILINDI

Caferbey köylülerinin sorunlarını dinlemek için köye giden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevergin köyden Manisa Valisi ile görüşmek için ayrıldı. Aynı zamanda köyde cenaze olduğunu söyleyen Salihli Çevre Derneği Üyesi Hakkı Uysal, "Köylüler tedbiri elden bırakmamak için cenaze namazını köyün merasına getirdi. Cenaze namazının ardından defin işlemi yapılacak" dedi. Manisa Belediye Başkanı’nın "kesinlikle alana çöp dökülmeyecek" sözü üzerine de konuşan Uysal, belediye başkanının 2018 yılında köylülere verdiği sözü hatırlattı: "Köye çöp tesisi yapılmayacak." Buna rağmen geçen hafta yapılan meclis toplantısında tesisin kurulacağının beyan edildiğini sözlerine ekleyen Uysal, TOMA'ların su takviyesi yaptığını belirtti.