Caferbey köyü davasında karar bekleniyor

Salihli'nin Caferbey köyünde yapılmak istenen çöp tesisine karşı açılan davada, mahkemenin kararının açıklanması bekleniyor.

Duruşma sonrası Salihli Çevre Derneği Başkanı Hakkı Uysal açıklama yaptı.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Manisa'nın Salihli ilçesinde belediye tarafından Caferbey köyü merasına yapılmak istenen çöp tesisine karşı açılan davanın duruşması, bugün Manisa 2'inci İdare Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Caferbey köylüleri ve avukatları katılırken, çevreciler de davayı izledi. Duruşmada ifade veren köylüler, söz konusu projenin hayvanların otlak alanlarını yok edeceğini belirtti.

Bölgedeki su kaynaklarının da zarar göreceğini belirten köylüler, projenin karşısında olduklarını ifade ederek yürütmenin durdurulmasını talep etti. Avukatların savunmasının ardından mahkeme heyeti kararını daha sonra açıklayacağını bildirdi ve duruşmayı sonlandırdı.

‘KÖYDE YAŞAYAN İNSANLARIN SAĞLIĞINA ETKİSİ DÜŞÜNÜLMEDEN YAPILMAK İSTENDİ’

Duruşma sonrası açıklama yapan Salihli Çevre Derneği Başkanı Hakkı Uysal, halkın sağlığının hiçe sayılarak tesisin yapılmak istendiğini ifade ederek şunları söyledi: “Çöp tesisinin kurulacağı alanla ilgili bir planlama yapılmadan ‘yaptık, oldu’ anlayışıyla hareket edilmek isteniyor. Ne doğu-batı rüzgarlarının etkisini, ne sular alanların zarar görebileceğini, ne de köyde yaşayan insanların sağlığına etkisi düşünülmeden yapılmak istendi. Caferbey köylüsü de Anayasa’nın 56’ıncı maddesindeki sağlıkçı çevrede yaşama hakkını kullanarak direnişe geçti. Bu insanlar temiz çevre hakkı için direndi ve kazanacaklar. Mahkeme olumlu geri dönüş bildirecektir.” (DUVAR)