Büyükşen çifti cinayetinde 7 şüpheli serbest bırakıldı

Konya'da Necla ve Metin Büyükşen'in evlerinde kiralık katil olduğu iddia edilen kişi tarafından öldürülmesine ilişkin davada gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Metin ve Necla Büyükşen çiftinin 3,5 yıl önce maskeli bir kişi tarafından Konya'daki evlerinde av tüfeğiyle katledilmesine ilişkin soruşturmada 7 şüpheli, eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. 

İfadeleri alınan şüpheliler işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

Merkez Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018'de evlerinde maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Metin (55) ve Necla (54) Büyükşen çifti hayatını kaybetmiş, pencereden atlayarak kaçan kızları yaralanmıştı.

Olaya ilişkin 13 Temmuz'da yeniden soruşturma başlatılmış, 25 şüpheli yakalanmıştı.

Sorgulama neticesinde adliyeye sevk edilen zanlılardan Esra T. ile Abdullah B. "kasten öldürmeye azmettirme", Mustafa O. ve Zekeriya O. da "kasten öldürmeye yardım etme" suçlamasıyla tutuklanmış, 21 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Cinayetin azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Afganistan uyruklu A.U. ile Zekeriya O., tutuklandıktan bir süre sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. (AA)