Büyükelçi Musa, Çin halkının yeni yılını 3 dilde kutladı

 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin halkının yeni yılını, Yunus Emre'nin şiirini Çince, Türkçe ve İngilizce okuyarak kutladı.

Dr. İsmail Hakkı Musa
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin halkının yeni yılını Yunus Emre'nin "Gelin Tanış Olalım" şiirinden dizelerle kutladı.

'GELİN TANIŞ OLALIM'

Büyükelçi Musa'nın yeni yıl mesajı, İngilizce yayın yapan Çin Küresel Televizyon Ağı'nın (CGTN) televizyon kanalı ve web sitesinde yayımlandı. Musa, mesajında, "Gelin tanış olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim sevilelim / Dünya kimseye kalmaz" dizelerini Türkçe, İngilizce ve Çince okudu.

Musa'nın mesajının aktarıldığı videoda Yunus Emre'nin dizelerine Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği'nin kar manzarası altındaki görüntüleri eşlik etti. Musa, mesajında, Türkiye ile Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin 1971'de kurulduğunu ama iki ülke ilişkilerinin geçmişinin yüzyıllar öncesine dayandığını belirterek, şunları kaydetti: "15. veya 16. yüzyıldaki dünya haritasını bir an gözümüzün önüne getirelim. Kaç ülke sayabilirsiniz? Bu, ortak tarihimizi, Türk-Çin ilişkilerinin anlamını kavramak açısından çok önemli bir husustur."

Büyükelçi Musa, mesajını, "Hepinize mutlu bir yıl diliyorum" sözleriyle noktaladı.