Büyükçekmece Belediyesi'nde 'rüşvet' operasyonu: 8 kişi tutuklandı

Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik başlatılan 'rüşvet' soruşturmasında gözaltına alınan 22 kişiden, imardan sorumlu başkan yardımcısı ve imar müdürü de dahil 8 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'ne "rüşvet" iddialarıyla ilgili düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "nitelikli dolandırıcılık", "rüşvet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan, Büyükçekmece Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı N.S, İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç. ile mühendisler Ö.F.A, B.A, A.K, T.A, S.K ile müteahhit A.G. tutuklandı. Hamile olduğu belirlenen 1 şüpheli serbest bırakıldı.

Diğer 13 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

"Resmi belgede sahtecilik" yaptığı öne sürülen belediye personeli bazı şüpheliler hakkında Büyükçekmece Kaymakamlığı'ndan soruşturma izni isteneceği, 3 yapı denetim kuruluşunun faaliyet izinlerinin iptali için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yazı yazılacağı belirtildi.

Ayrıca, bazı şüphelilere "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" iddiasıyla soruşturma açılacağı kaydedildi. (HABER MERKEZİ)