Bursa'da tekstil fabrikasında yangın: Yakındaki öğrenci yurdu boşaltıldı

Bursa'da bir tekstil fabrikasında çıkan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Fabrikanın yakınındaki meslek lisesinin yatılı yurdunda kalan 85 öğrenci önlem amaçlı tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye sevk edilirken, ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

Yangın, saat 19.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Fabrika çalışanları tahliye edilirken, itfaiye ekipleri alevlerin söndürülmesi için çalışma başlattı. 

AA'nın haberine göre fabrikada zaman zaman patlamaların yaşandığı, duvarların yıkıldığı görüldü.

Dumandan etkilenen 12 kişi hastaneye kaldırılırken gece saatlerinde alevlerin etkisinin azalmasına karşın henüz kontrol altına alınamadığı öğrenildi. 

Fabrika yakınında bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yatılı yurdunda kalan 85 öğrenci tedbir amaçlı tahliye edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün, olay yerine gelerek çalışmalara nezaret ettiği öğrenildi.

Yangın bölgesine gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ilgililerden bilgi aldı.

Vali Canbolat, gazetecilere, yangının başlamasının hemen ardından alevlerin kontrol altına alındığını ancak alevlerin büyümesiyle tekstil fabrikasının tamamını saran bir yangına dönüştüğünü söyledi.

Birkaç saattir olay yerinde yangın söndürme çalışmalarını takip ettiklerini belirten Canbolat, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyesinin, ilçe belediyelerinin, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve emniyetin tüm imkanlarını buraya seferber ettik, TOMA'lar dahil. Çevre illerden de takviye ekipler istedik. Müdahale yapılıyor. İnşallah kısa zamanda kontrol altına alacağımızı düşünmekteyiz. Fabrikanın tamamı yandı. Fabrika sahiplerinin ifadesi, içeride herhangi bir kişinin kalmadığı, bütün çalışanların tahliye edildiğine dair bize bilgi verdiler. Burada şu anki amacımız, çevre fabrikalara yayılmaması konusunda gayreti sarf edip yangını kontrol altına alıp söndürmek istiyoruz." (HABER MERKEZİ)

Etiketler Bursa fabrika yangın