Bursa'da CHP dönemi: Mustafa Bozbey mazbatasını aldı

Bursa'da 47 yıl aradan sonra yüzde 860 bin 105 oyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey, mazbatasını aldı.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

BURSA - Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ'de düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Bozbey, kentte kullanılan 1 milyon 806 bin 893'ü geçerli oyun 860 bin 105'ini alarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.

Bozbey, mazbatasını BUSKİ'de saat 18.00'de düzenlenen törenle İl Seçim Kurulu Başkanı Dursun Tahmaz'ın elinden aldı. Mazbata törenine CHP milletvekilleri, parti il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili ve Bursalı katıldı. Törende, "Bursa seninle gurur duyuyor" sloganı atıldı.

BELEDİYE MECLİS ÇOĞUNLUĞU CUMHUR İTTİFAKI'NDA KALDI

Bursa'da AK Parti 9, CHP 6, İYİ Parti 2 belediye başkanlığı kazandı. Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçenin başkanları belli olurken Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 5 yıl boyunca görev yapacak 106 üyenin belediye başkanlıklarını kazanan partilere göre sayıları belli oldu. Buna göre Bursa'da 9 ilçenin belediye başkanlıklarını kazanan AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın meclis üye sayısı 59 olurken, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve 6 ilçenin belediye başkanlıklarını kazanan CHP ile mecliste muhalefet konumuna düşen diğer partilerin üye sayısı 47'de kaldı.



'YILLARDIR HAYAL ETTİKLERİNİZ ARTIK GERÇEK OLACAK'

Mazbatasını aldıktan sonra konuşma yapan Mustafa Bozbey, "Bugün bayram günümüz. Bugün Bursa için yepyeni bir dönemin başlangıcı. Benim bu kent için büyük bir hayalim vardı. Biraz bekledik ancak beklemeye değdi. O hayal 31 Mart akşamı gerçek oldu. Sokaklar doldu taştı. Yürekten teşekkürler Bursa size. O nasıl bir sevgi seli, sevinçti" ifadelerini kullandı.

Bursa'nın 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip olduğunu söyleyen Bozbey, Belediye Başkanı olmanın büyük gururunu yaşadığını söyledi. "Gülümseyin Bursa'dasınız" diye konuşmasını sürdüren Bozbey, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet tarihinden bu yana 30. belediye başkanı olarak mazbatamı büyük bir onurla alıyorum. Bugünden itibaren işe başlıyoruz. Bu başarı için çok yorulduk, çok çalıştık. Gencinden yaşlısına, emekçisinden çiftçisine bu başarıda bütün Bursa'nın emeği var. Başardık ama asıl işimiz şimdi başlıyor. Tarihin, kültürün kenti Bursa'mızı yepyeni bir yönetim anlayışı ile kentimizi daha ileriye taşıyacağız. Yepyeni günlere kucak açıyoruz. Çalışma isteğimiz çok. Güçlüyüz, inançlıyız. Yıllardır hayal ettikleriniz artık gerçek olacak. Herkesin huzurla, mutlulukla yaşayacağı bir Bursa için size söz veriyorum. Bu kenti korumak için azimle çalışacağız."

Bozbey, bayramda toplu ulaşımın 3 gün boyunca ücretsiz olacağını duyurdu.