Bursa Valiliği'nden 'satılık devlet okulu' açıklaması

Bursa'da 2 lisenin satışa çıkarılmasıyla ilgili okul binalarına tahliye davası açıldığı ancak tedbir kararı ile tahliyenin durdurulduğu açıklandı. Okullarda eğitimin sürdüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da 8 yıl önce yapılan Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mehmet Halit Baki Anadolu Lisesi'nin müteahhit tarafından emlak sitesinde satışa çıkarılması gündem oldu. Konuyla ilgili Bursa Valiliği'nden açıklama geldi.

Açıklamada, Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesi'nde imar planında lise binası alanı olan, mülkiyeti 4 kişiye ait taşınmaz üzerine maliklerin vekili tarafından yapılan iki adet 24 derslikli lise binasının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8 yıllığına kiralandığı ifade edildi.

Kiralama süresi sonunda bu binaların ve arsalarının Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesiyle ilgili 30 Aralık 2014'te kira protokolü imzalandığı belirtilen açıklamada, inşaatlar tamamlandıktan sonra Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Halit Baki Anadolu Lisesi ve Mehmet Zahid Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim öğretime başlandığı anlatıldı.

 

'TEDBİR KARARI VAR'

Açıklamada dava sürecinin devam ettiği aktarılırken şu bilgilere yer verildi:

"Okul binalarını yapan şahsın vekalet verdiği kişiler tarafından söz konusu okul binaları ile ilgili tahliye davası açılması üzerine, tahliye talebine karşı Asliye Hukuk Mahkemesinde 'menfi tespit' davası açılmış olup mahkeme, ihtiyati tedbir kararı vererek tahliyeyi durdurmuştur. Davalardaki süreçler devam etmektedir. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir kararı üzerine, Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Halit Baki Anadolu Lisesi ve Mehmet Zahid Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesinde mevcut binalarda eğitim öğretim sürdürülmektedir." (HABER MERKEZİ)

Etiketler bursa valiliği okul