Bursa Tabip Odası: Çöken sağlık sisteminin bedelini hayatlarımızla ödüyoruz

BTO, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi için basın açıklaması düzenledi. Açıklamada Sağlık Bakanlığı göreve davet edilerek, talepler sıralandı.

Google Haberlere Abone ol

BURSA - Bursa Tabip Odası, BAOB Türkan Saylan Toplantı Salonu'nda hekimlerin çalışma koşullarına ilişkin bugün bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyan BTO Genel Sekreteri Dr. Ömer Levent Soydinç, hekimlerin çalışma koşullarının iyileşmesine yönelik taleplerini dile getirdi.

Basın metninde, ilk resmi vakanın açıklandığı 11 Mart 2020'den bugüne korona virüsü pandemisinin yıkıcı etkisinin yaşanmaya devam ettiği ifade edilirken, iktidarın sağlık çalışanlarını ve toplumu yok sayan anlayışı nedeniyle, önlenebilir bir hastalıktan yüzlerce hekim ve sağlık çalışanın vefat ettiği belirtildi.

'YANLIŞ UYGULAMALARIN BEDELİNİ HAYATLARIMIZLA ÖDÜYORUZ'

Yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden korona virüsü pandemisinin etkileri sürüyor. Bu süreçte en çok etkilenen gruplardan birisi de sağlık çalışanları olurken, Dr. Soydinç, pandemiyle mücadelede hekimler ile sağlık çalışanlarının "uygun olmayan" koşullarda çalışmak zorunda kaldığını hatırlattı. Açıklamaya Sağlık Bakanlığı'nı eleştirerek devam eden Soydinç, "İktidarın bilimsel bilgiye dayanmayan, şeffaflıktan uzak, yerel dinamikleri gözetmeyen, eksik, yanlış ve tutarsız uygulamalarının bedelini biz sağlıkçılar hayatlarımızla ödedik, ödüyoruz" dedi.

"Uzun saatler kesintisiz çalışma, sık nöbet tutma, her 5 dakikada bir muayene, yoğun iş yükü, şiddete maruz kalma, çalışma alanımız olan sağlık kurumlarının olağanı haline geldi" diyen Soydinç, "Pandemi öncesinde de karşı karşıya kaldığımız bu sorunlar salgınla birlikte daha da derinleşti, çalışma koşullarımız daha kötü hale geldi" ifadelerini kullandı.

'SAĞLIK BAKANLIĞI HAREKETE GEÇMELİ'

Çöken sağlık sisteminin bedelini ödediklerini sözlerine ekleyen Soydinç, daha fazla bedel ödemek istemediklerini belirterek Sağlık Bakanlığı'nı göreve davet etti. Soydinç taleplerini şöyle sıraladı: "Tüm sağlıkçılar için güvenli çalışma alanı, hastalarımız için güvenli tanı tedavi ortamlarının oluşturulmasını, önlemlerin gözden geçirilip yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Haftalık çalışma sürelerimizin yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Şiddete ve hastalıklara karşı güvenli sağlıklı çalışma ortamı istiyoruz. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini ve sevk zinciri uygulamasına geçilmesini istiyoruz." (DUVAR)