Burdur'da düğünü sel bastı, davetliler masaların üzerine çıktı

Burdur'da cumartesi günü başlayan sağanak yağmur sele dönüştü. Düğün sırasında sel sularının arasında kalan davetliler, masaların üstüne çıktı. Sel nedeniyle pek çok ev ve ahır zarar gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Burdur'da 4 Haziran Cumartesi günü yağan yağmur sele neden oldu. Yaklaşık iki saat süren şiddetli yağmur, sokaklarda sele dönüştü, ev ve ahırlarda su baskınları yaşandı. 

Sel, Burdur-Tefenni kara yolundaki motelde devam eden bir düğünü de etkiledi. Motelin bahçesindeki düğün sırasında yaşanan sel nedeniyle davetliler masaların üzerine çıkarak kendini korudu. Görevliler, suyu kapı ve camları kırarak tahliye etmeye etmeye çalıştı. 

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şiddetli yağmur sonrası bazı cadde ve sokakları su bastı. DHA'nın haberine göre, metrekareye 25 kilogram yağış düşerken su baskınının yaşandığı bir evde bedensel engelli Vesile Doğtaş (55) hayatını kaybetti, annesi Fatma Doğtaş (74) da yaralandı. 

Su baskını yaşayan motelde, düğün organizasyonu vardı. 

Yağış nedeniyle Şirinevler ve Aydınlıkevler mahallelerinde su baskını nedeniyle 35'e yakın konut hasar gördü. 

Öte yandan kentte dün etkili olan sağanak nedeniyle Gölhisar ilçesine bağlı Yeşildere köyünde 17 ev ve 15 ahırı su bastı, 50 küçükbaş öldü. 

Sel nedeniyle pek çok sokak ve ev sular altında kaldı. 

Bölgede hasar tespit çalışmalarına başlandığını söyleyen AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "Yeşildere köyümüzde sel, evlerin ve ahırların bir kısmına zarar verdi. Ekiplerimiz tarafından zarar tespiti yapıldı. Zarar gören vatandaşlarımıza her türlü yardım sağlanacak" dedi.

Etiketler Burdur sel