‘Bungalov dolandırıcılarına’ suç duyurusu: Dikkat edin

Dolandırıcı şüphelileri 'bungalov kiralama' bahanesiyle üniversite öğrencisi Seda K.’nin parasını aldı, iade etmedi. Suç duyurusunda bulunan Seda K., “Bir anlık boşluğuma geldi” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yaz aylarının gelmesiyle tatil sezonu açıldı. Konaklama için online tatil sitelerini tercih edenlerin yanı sıra sosyal medya üzerinden açılan işletme hesaplarından da rezervasyon yapılabiliyor. 

Üniversite öğrencisi Seda K. bir arkadaşıyla birlikte Sakarya’nın Sapanca ilçesinde, göl kenarında tatil yapmak istedi. Seda K. Instagram’da, bungalovların (tahtadan ya da benzeri hafif yapılardan yapılan tek katlı küçük ev) kiralandığı ‘Nur Bungalov’ adlı hesabın ilanını gördü. İddiaya göre sayfada bulunan telefon numarası üzerinden işletmeci olduğunu söyleyen kişiyle iletişime geçti ve 1 gecelik konaklama ücreti olan bin 300 TL’yi iletilen IBAN'a gönderdi. 

BİN TL DAHA İSTEDİLER

“Bu fiyatımız size özel”, “Havuz ve jakuzimiz, sabah kahvaltısı, akşam yemeği fiyata dahildir” diyerek Seda K.’yi ikna eden ‘Nur Bungalov’ adlı hesabı kullanan kişi, gönderilen ücretin dekontunu talep etti. Seda K.’nin dekontu yollamasından bir süre sonra dolandırıcı, “Arkadaşlar size söylemeyi unutmuş. Bin TL de evin depozitosunu yatırmanız gerekiyor” dedi. 

Seda K., “Gelince veririz” önerisine karşılık “Maalesef efendim olsa o şekilde yardımcı olabilirim” yanıtı verdi. Bu konuşma üzerine Seda K. gönderdiği ücretin iadesini talep etti ve rezervasyonunu iptal etmek istediğini belirtti. Bungalovları kiraladığını belirten kişi iadenin gerçekleşeceğini söyledi fakat aradan geçen 4 güne rağmen para iadesini yapmadı. Seda K. söz konusu kişi tarafından mesaj uygulamasında da engellendi. 

‘BEN SEKİZ YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM’

Dolandırıldığını düşünen ve hesapta yer alan telefon numaralarına ulaşamayan Seda K., bungalov kiraladıklarını iddia eden hesap tarafından Instagram üzerinden de engellendi. Bir arkadaşından “rezervasyon talep ediyormuş” gibi söz konusu hesaba yazmasını talep eden Seda K. bu süreçte yaşadıklarını şöyle anlattı: “Arkadaşım yaşananları bilmiyormuş gibi benim yanımda hesaba yazdı. Ona da aynı IBAN numarasını attılar. Sonra arkadaşım dolandırıcı olduğunu söyledi. Arkadaşıma, ‘Sen çok güzelsin. Size bunu yaptığım için hakkını helal et. Biletini ben alayım İstanbul’a gel. Sana para yediririm’ yazdı. ‘Ben sekiz yıldır bu işi yapıyorum’ dedi.”

'CEZALANDIRILMALARINI İSTİYORUM'

Bu konuşmanın ardından Instagram'daki ‘Nur Bungalov’ adlı sayfayı yönetenler hesabı tamamen sildi. Seda K. yaşadıklarının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. İletişim kurduğu numaraları ve yazışmaları savcılığa teslim eden Seda K., “Bir anlık boşluğuma geldi ve buradan rezervasyon yapmak istedim. İnsanların dikkat etmesi gerekiyor. Dolandırıcının cezalandırılmasını istiyorum. Hukuki anlamda da sonuna kadar hesabını soracağım” ifadelerini kullandı.