Buğra Kavuncu: Bizim hedefimiz Cumhur İttifakı’nın küskün seçmeni

Seçimde hangi kesimlerden nasıl oy akacağının bilinemeyeceğini söyleyen İYİ Parti'nin İBB adayı Buğra Kavuncu, "Cumhur İttifakı’nın küskün seçmeni bizim hedefimiz" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Sözcü Gazetesi’ni ziyaret etti. Kavuncu, ziyareti sırasında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

"Bu ucube Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkeyi mahvediyor" diyen Kavuncu, "Biz hep söyledik; güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeliyiz diye. Bizim adaylık iddiamız aslında güçlü iki partinin dışında üçüncü bir partinin hatta mümkünse dördüncü bir partinin de var olması. Bu yapıdan çıkaracak başka bir şey yok. Bizim varlığımız o açıdan da kıymetli" dedi.

Kavuncu şöyle konuştu: "Bizim ya da bizim gibi partilerin parlamentoda yer alması, grup kurması, ses çıkartması bu başkanlık sistemiyle ilgili eylemsel bir tavırdır aynı zamanda. Aslında 31 Mart bir nevi de bunun kararı olacak. Cumhur İttifakı’nın küskün seçmeni bizim hedefimiz. Seçimde ne olacağını bilemezsiniz, kimden nasıl oy akacağını da bilemezsiniz."

(KAYNAK)

(HABER MERKEZİ)