Buğra Gökce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa eden Buğra Gökce, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne adaylık için başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde bulunan şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yaptı. Gökce, bugün CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na adaylık başvurusunu teslim etti.

İzmirlilere seslenen Gökce, “ Ben size kepçeyle, baretle, montla ter akıtarak kentin hangi sorunu varsa yerinde görmeyi ve kentliyle birlikte o sorunları çözmeyi vaat ediyorum. Ben size çok çalışmayı vaat ediyorum. Ben size emek vaat ediyorum, ter vaat ediyorum. Alnımın terini vaat ediyorum” diye konuştu. Gökce, “Önce 2024, sonra 2028 diyeceğiz ve 2023’te kapatamadığımız hesabı 2028’de çok keskin şekilde kapatacağız” dedi.

 

CHP İZMİR İL BAŞKANI DESTEK VERDİ

Gökce’nin adaylık açıklaması öncesi, sevenleri ve CHP üyeleri İzmir İl Başkanlığı önünde toplandı. Kurulan kürsüde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Demin yukarıda sohbet ederken sürekli partililerimiz sürekli diyor ki; ‘Çok yorulduğunuz, çok yoğun bir dönemden geçiyorsunuz’. Aslında Cumhuriyet Halk Partisi için yerel seçim dönemleri düğün dönemleridir. Tabii ki düğün dönemlerinde görev alan tüm arkadaşlarımız yorulacak. Biz bu yerel seçimi de düğün havasında atlatacağız. Sonunda 30 ilçenin 30’unda ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız. Bunun için çalışmaya söz veriyor musunuz? Sizler, çoğunuz Sayın Buğra Gökce’yi yaptığı hizmetlerden, genel sekreterliğinden hatırlıyorsunuz. İzmir’e emeği geçmiş, uzun yıllar emek vermiş başarılı bir bürokratımız. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için yola çıkıyor, yolunuz açık olsun, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Aslanoğlu’nun ardından konuşan Buğra Gökce, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün benim yanımda, İl Başkanlığı’mızda, belki de büyük bir düğün gününde burada olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti İzmir, Cumhuriyet’in de kalbi ve başkenti. Öyle bir yolculuğa çıktık ki, belki de benim açımdan hayatımın en özel ve en mutlu günlerini yaşıyorum ve büyük bir coşkuyla bugün benim yanımda bulunan İzmirlileri gördükçe göğsüm kabarıyor. İzmir özgürlüğün ve hoşgörünün timsali. Belki de özgürlüğün, hoşgörünün başkenti. İzmir bir çift mavi göze aşık, eşsiz bir şehir ve Cumhuriyet’in devrimlerinin laik, demokratik, sosyal, hukuk devletinin, Cumhuriyet’in de simgesi ve güvencesi. Ve biz bu güzel duruşa aşık, Cumhuriyet’e aşık, demokrasiye sevdalı İzmirliler olarak bugün burada belki de bir bayram gününün başlangıcını yapıyoruz. İzmir annemin evi, kalbimin mücevheri. İzmir büyük Atatürk’e kalpten bağlı, büyük Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyenlerin yolu. İzmir benim 2008’de ilk defa koruma kurulu üyesi olarak atandığım, 18 ay İstanbul’a gittiğim, ikametgahımı bıraktığım, kalbimi İzmir’de bıraktığım, benim eşsiz hizmet şehrim. Bu güzel şehre 2008’den bu yana çeşitli kademelerde hizmet edebilme onurunu İl Başkanı’nın da söylediği gibi çok farklı vesilelerle yaşadım ve bundan çok büyük bir onur duydum. Şimdi yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Hedefimiz belli: Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde, partimizin iktidar yüzyılı değişimi çabasına katkı sunmak ve 2028 yolculuğunu yerellerden 2024’te, İzmir’den bayrağını taşıyarak başlatmak, bu güzel şehre birbirinden güzel Cumhuriyet, Atatürk sevdalılarına İzmir’den hizmet etmek. Sadece Türkiye’nin değil; geniş Akdeniz ve Ege kıyılarının da bu havzanın da lider kenti yapmak." (HABER MERKEZİ)