Buffon'dan ilginç öneri: Kale boyutları değişmeli

Eski İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, kalecilerin boy ortalamalarının geçmişe göre çok uzun olduğunu dile getirerek "Kale boyutlarının değiştirilmesinin ciddi şekilde düşünülmesi gerekiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterilen Gianluigi Buffon, kale boyutlarının büyütülmesi gerektiğini söyledi.

Dünyanın en çok takip edilen spor dallarından futbola yeni heyecan katmak için yapılan uygulama ve değişiklik arayışlarına bir öneri de geçtiğimiz yaz futbol kariyerine nokta koyan İtalyan kaleci Buffon'dan geldi. İtalyan spor gazetelerinden Tuttosport'a konuşan Buffon, geçmişe göre futboldaki boy ortalamasını uzamasını gerekçe göstererek buna göre kale boyutlarının da değişmesi gerektiğini dile getirdi.

Kale boyutlarının değiştirilmesinin ciddi şekilde düşünülmesi gerektiğini ifade eden Buffon, şu sözleri kullandı:

"1998 yılında profesyonel kariyerime başladığımda Serie A'nın en uzun 5 oyuncusundan biriydim. Geçen yıl Parma'da da en uzun 5 oyuncudan biriydim ancak sadece 22 oyuncu arasında. Futbolda kale boyutları 1875 yılından bu yana aynı. O günkü şartlarda büyük olduğunu bile söyleyebiliriz. Ancak günümüzdeki kalecilerin boylarına bakarsanız ne dediğimi anlarsınız. Örneğin voleybolda da filenin yüksekliğinin değiştirilebileceği konuşuluyor. Futbolda kalecilerin uzun boylu olmaları özellikle uzaktan atılan şutlarda fark yaratıyor. 30 yıl önce uzaktan atılan 50 şutun 10'u gol olurken bugün 2-3 gol olunca bile fazla kabul ediliyor. 2 metrelik bir kaleciye uzaktan gol atmak çok zor." (SPOR SERVİSİ)