Bu masal hem büyüklere hem küçüklere

‘Büyüklerden Küçüklere Masallar’ konserinde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası çocuklara yönelik ‘Peter ve Kurt’u seslendirecek, Per Poc Puppet Company’nin kuklaları da hikayeyi canlandıracak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) ‘Büyüklerden Küçüklere Masallar’ başlıklı konseri, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek.

Francisco Valero-Terribas yönetimindeki BİFO, Prokofyev’in ‘Peter ve Kurt’ isimli çocuklar için senfonik masalını seslendirecek. Bu sırada kuklalar Per Poc Puppet Company’nin ellerinde canlanacak ve Öner Erkan seslendirmeyi yapacak.

Prodüksiyonları ile dünya çapında ün kazanmış olan Per Poc’un manifestosu “senfonik müziği yeni izleyicilerine taşımak” üzerine kurulu. Performans sanatları, görsel sanatlar, müzik ve dansı birleştirerek kendi şiirsel anlatımlarını yaratan topluluk, Gran Teatre del Liceu, Radio France ve Lille Ulusal Orkestrası ile Britten, Stravinsky ve de Falla’nın müzikleri eşliğindeki yapımlara imza attı. Müzik ve masalın ilham verici beraberliğini işbirliği yaptıkları sanatçılarla taçlandıran The Per Poc, küçükleri olduğu kadar büyükleri de ilk seslendirilişinden itibaren büyüleyen Prokofyev’in 'Peter ve Kurt' adlı senfonik masalında, 'şık, hassas, dışavurumu güçlü ve doğal tavırlı' niteliklerini bir arada taşımasıyla tanınan şef Francisco Valero-Terribas yönetimindeki BİFO ile birlikte sizleri bekliyor.

Konser, 20 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’te. Öncesinde ise saat 14.00-14.30 arasında Zorlu PSM Meydan Fuaye’de Aydın Büke ve Serhan Bali’nin söyleşisi var.