Bu köyde aradığınız kişiye 20 yıldır ulaşılamıyor

Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Karakaş köyü 20 yıldır iletişim sorunu yaşıyor. Yaklaşık 300 nüfuslu köyde yaşayanlar, telefonla konuşabilmek için çatılara çıkıyor.

Köylüler, cep telefonlarından sinyal alabilmek için evlerin çatısına çıkıyor.
Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Karakaş köyünde yaşayanlar, yaşadıkları yol ve iletişim sorunlarının çözülmesini bekliyor. Köy muhtarı Bahattin Atasoy 2019 yılından beri bu sorunu çözmek için çalmadık kapı bırakmadığını anlattı.

Atasoy, köyün girişine astığı pankartla seslerini duyurmaya çalışıyor. 

Muhtar Atasoy, seslerini duyurmak için köy girişine pankart astı. 

MUHTARDAN PANKARTLI PROTESTO

Atasoy, pankartta yetkililerin dikkatini çekmek için şunları yazdırdı: "20 yıldır bizleri idare eden siyasetçilerin dikkatine. Lütfen şebek kontrolü yapınız. Mağduriyetimizi belki anlarsınız. Yıl 2024 ve hala köyün ileitşimi yok.’’

Atasoy, Elazığ Ulaştırma Bakanlığı’nda ilgili birimlere başvurduğunu ve hem Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı iki mühendisin, hem de GSM operatörlerine bağlı mühendislerin gelip inceleme yaptıklarını söyledi. Karakaş köyü ile birlikte bölgede bulunan 14 mezrada da bu sorunun tespit edildiğini açıklayan Atasoy, yıllardır bu sorunun çözülmediğini belirtti. Ataso, şunları söyledi: "Gelen mühendisler incelediler. Baz istasyonunun kurulması için yer bile belirlediler. Ancak o günden bugüne hala bir gelişme yok. Ben dâhil tüm köylüler bıktık. Daha dün köyümüzde hastamız vardı. Ambulansı arayamadık. Telefon çeksin diye 3-4 kilometre yol gidiyoruz. Damlara çıkıp bir umut telefon çeker diye bekliyoruz. Bu sorunla baş edemiyoruz artık. Bir an önce çözüm istiyoruz. Bizler hizmet alamıyoruz. Yıl oldu 2024 oldu, hala bir arpa boyu yol alamadık’’ dedi.

'BURADA ÖLSEK KİMSENİN HABERİ OLMAYACAK'

Köylülerden Ahmet Kuş, "Burada ölsek kimsenin haberi olmayacak. Hastamız olsa kimse bilmeyecek. Ne Elazığ’a, ne Baskil’e ulaşabiliyoruz. Bizler bu sorunu yaşamaktan bıktık. Sevdiklerimiz bizden haber alsın diye ya 3-4 kilometre yol yürüyoruz ya da evlerin tepesine çıkıyoruz. Gençlerimiz köyde durmuyor. Öğrencilerimiz ders çalışamıyor. Bu zamanda bu ilkellik olmaz. Yetkililerimizden çözüm istiyoruz. Bağına bahçesine giden köylü tek başına. Başına bir şey gelse haberimiz olmuyor" diye konuştu.