BTS Diyarbakır Şubesi: TCDD sürgünlerle suç işliyor

BTS Diyarbakır Şubesi, basın açıklaması yaparak sendika üyelerinin sürgün edildiğini duyurdu. Şube Başkanı Süleyman Bozkurt, sürgünlerin kendilerini yıldıramayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi, "sindirme politikaları ve sürgünlere" karşı Gar İstasyonu’nda basın açıklaması düzenledi. Sendika üyelerinin katıldığı açıklamada, “Sürgün Anayasa ihlalidir, sürgünler geri alınsın” yazılı yelekleri giyildi. basın metnini BTS Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Bozkurt okudu.  
BTS Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Bozkurt, sendikalarının Ankara, Malatya, İstanbul şubelerinde aralarında Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin de olduğu çok sayıda üyelerinin cezalandırma ve sindirme amacıyla sürgünler yoluyla susturulmak istendiğini söyledi. Bozkurt, İzmir Şubeleri'nde bulunan dört arkadaşlarının TCDD yönetiminin almış olduğu kararla sürgün edildiğini söyledi.

‘SUSTURULMAK İSTENEN KURUM OLARAK GÖRÜLÜYORUZ’

Daha önce de sürgünler yaşandığını fakat mahkemeler tarafından iptal edildiğini ve arkadaşlarının görevlerine döndüğünü hatırlatan Bozkurt, “Bu sürgünlerle sendikal faaliyetlerimiz engellenmekte, üye, yönetici ve temsilcilerimiz cezalandırılmaktadır. Bu hukuksuzluk açıkça ortadadır; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunundaki memurun ve sendika yöneticilerinin güvencesi hakkındaki maddeler, TCDD’nin bu sürgün kararlarıyla yok sayılarak suç işlenmektedir” dedi. 
Bugüne kadar demiryollarının geliştirilmesi amacıyla açıklamalar yapıp raporlar yayınladıklarını yine onlarca kişinin öldüğü, yüzlercesinin yaralandığı tren kazalarının bir daha yaşanmaması için gerçek nedenlerini açığa çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Bozkurt, şunları söyledi: “Sendikamız BTS, gerek siyasi iktidar gerekse de TCDD ve Taşımacılık A.Ş. yöneticileri tarafından susturulması gereken bir kurum olarak görülmektedir. Liyakatsiz atamalar, kadrolaşmalar, ehil olmayan kişilerin yönetim kademelerine doldurması ile siyasi iktidarın ve kurum yöneticilerinin demiryollarımızı getirdiği nokta ortadadır. Sendikamıza yönelik yeni bir saldırı niteliği taşıyan bu hukuksuz uygulamalar bizleri yıldırmayacaktır." (DUVAR)