Britney Spears'ın babası Jamie Spears'ın vasiliği askıya alındı

ABD'de Los Angeles mahkemesi, Amerikalı şarkıcı Britney Spears'in babası Jamie Spears'ın vasilik yetkisini askıya aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikalı şarkıcı Britney Spears'ın, kişisel hayatını ve parasını kontrol eden babası Jamie Spears'ın 13 yıllık vasiliğinin sona ermesi için açtığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Los Angeles mahkemesi, baba Jamie Spears'ın vasilik yetkisini askıya aldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Kararın ardından hakim Brenda Penny, Britney Spears'ın yeni 'mali vasisi' olarak, şarkıcının yasal ekibinin tercihi olan muhasebeci John Zabel'i atadı. Baba Jamie Spears daha önceki konuşmalarında, Zabel'in, şarkıcının 59 milyon dolarlık servetini yönetecek beceriye sahip olmadığını söylüyordu.

VASİLİK GÖREVİNİN KÖTÜYE KULLANILIP KULLANILMADIĞI ARAŞTIRILACAK

Baba Jamie Spears'a 2008 yılında mahkeme kararı ile o sırada zihinsel sağlığından kaygı duyulduğu için hastaneye yatırılan kızı Britney Spears'ın vasiliği verilmişti. Jamie Spears, kızının bütün servetini kontrol ediyor, yasal kararları kızı adına kendisi alıyordu. Askıya alma kararı ile babanın vasilik süresince, bu görevi kötüye kullanıp kullanmadığı araştırılacak. 

Kararı değerlendirilen hukukçular, bu anlamıyla, geçmişe dönük araştırmaya imkan veren askıya alma kararının, Britney Spears'in yararına olduğunu belirtti. Avukatları ayrıca, vasilik yetkisinin tamamen ortadan kaldırılması için gelecek 30-40 gün içinde yasal düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi talebinde de bulundu.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Britney Spears iki kez babasını vasilikten uzaklaştırmaya çalıştı ve onun "vasiliği istismarla" suçlanması çağrısında bulundu. Haziran ayı sonunda Los Angeles'ta görülen bir önceki duruşmada, telefondan video görüntüsü ile bağlanan Britney Spears hakime, travma yaşadığını ve her gün ağladığını anlattı ve "Hayatımı geri istiyorum" dedi.

Jamie Spears bu ay başında, Britney Spears'ın başka birinin babasının yerine geçmesini talep etmesi üzerine, kızının vasiliğinden çekilmek için Los Angeles'ta mahkemeye başvuruda bulundu. Jamie Spears, başvurusunda, kızının artık kendisinin vasiliğine ihtiyaç duymadığını belirtti.

Şarkıcının hayranları ise #FreeBritney kampanyası başlatarak, Britney Spears'ın hayatı üzerinde söz söyleyebilme hakkına sahip olmasını talep etti.