BRICS üyeliği için 22 ülke başvuru yaptı

Güney Afrika, 22 ülkenin BRICS üyesi olmak için resmi başvuruda bulunduğunu açıkladı.

BRICS zirvesi sonra olarak Kasım 2019'da yüz yüze yapılmıştı. Covid-19 pandemisi nedeniyle sonraki zirveler video konferansla gerçekleştirildi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek ay düzenlenecek Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden oluşan BRICS Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak Güney Afrika Cumhuriyeti, BRICS üyeliği için 22 ülkeden resmi başvuru alındığını, bir o kadar ülkenin de üyeliğe gayriresmi ilgi gösterdiğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Güney Afrika adına zirvenin baş organizatörlüğünü yürüten Anil Sooklal, yaptığı basın açıklamasında, 15. BRICS Liderler Zirvesi'nin üç günlük programını açıkladı.

'PUTİN, GÜNEY AFRİKA İÇİN SORUN YARATMAK İSTEMİYOR'

Sooklal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, zirveye video konferans yöntemiyle katılacağını belirterek, "Başkan Putin, Güney Afrika'nın karşı karşıya olduğu ikilemi anlıyor ve zirveyi tehlikeye atmak ya da Güney Afrika için sorun yaratmak istemiyor. Bu, BRICS iş birliğinin gücüdür" dedi.

Sooklal, zirveye 69 ülkeden liderlerin davet edildiğini ifade ederek, bu yılki zirvenin şimdiye kadar yapılmış en büyük BRICS zirvesi olacağına inandıklarını söyledi.

Dünya genelinden zirveye olan yoğun ilgiye dikkati çeken Sooklal, 22 ülkenin BRICS'e üye olmak için resmi başvuruda bulunduğunu, "eşit sayıda" ülkenin de gayriresmi olarak üyeliğe ilgi gösterdiklerini belirtti.

Grubun genişlemesinin gündemde olacağı BRICS Liderler Zirvesi, 22-24 Ağustos 2023'te Johannesburg şehrindeki Sandton Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. (HABER MERKEZİ)

Etiketler BRICS Güney Afrika