Brezilya'da çöken inşaatın sorumlularına 1.5 milyar TL'lik ceza

Metro hattını genişletmek için tünel kazıldığı sırada yolun çökmesi sonucu 7 kişinin öldüğü olayda, sorumlulara 239,7 milyon Brezilya reali tutarında para cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'da, 2007 yılında inşaat sahasındaki çökme nedeniyle 7 kişinin hayatını kaybettiği olayda yetkililere ve inşaat şirketlerine 239,7 milyon Brezilya reali (yaklaşık 1,5 milyar TL) tutarında para cezası verildi. São Paulo kentinde yer alan Pinheiros istasyonunda, metro hattını genişletmek için tünel kazıldığı sırada yol çökmüş ve 2 bin 200 metrekarelik büyük bir çukur meydana gelmişti. Çukurun, yayaları ve araçları yutması sonucu 7 kişi ölmüş ve 7 evin de yıkılması sonucu en az 200 kişi yerinden edilmişti.

Para cezası ödemeye mahkum edilenler arasında, São Paulo Metro'nun eski başkanı Luiz Carlos Frayze David'de yer aldı. David ile beraber inşaattan sorumlu şirketlerin 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla yargılandığı davada mahkeme heyeti, davacıları idari usulsüzlük nedeniyle kınadı.

Çökmenin ihmalden kaynaklandığını söyleyen Yargıç Marcos de Lima Porta, çalışmadan sorumlu olanların yapıdaki çökme riskinin farkında olduklarını ve bu bilginin Metro yönetimine iletildiğini belirtti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)