Brezilya-Arjantin maçında sınır dışı krizi: Karşılaşma ertelendi

2022 Dünya Kupası elemelerinde karşılaşan Brezilya-Arjantin mücadelesi alışılmadık görüntülere sahne oldu. Brezilya Sağlık Gözetim yetkilileri Arjantinli 4 oyuncuyu sınır dışı etmek için sahaya girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2022 FIFA Dünya Kupası elemelerinde karşı karşıya gelen Brezilya ile Arjantin milli takımları arasındaki mücadele, Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı yetkililerinin sahaya girmesi nedeniyle nedeniyle ertelendi.

Brezilya'nın Sao Paulo şehrindeki Neo Quimica Stadyumunda Katar 2022 Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinin oynandığı Brezilya-Arjantin maçında, Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı (ANVISA) görevlileri, Arjantinli bazı futbolcuların yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemlere uymadığı gerekçesiyle sahaya girdi.

ANVISA görevlileri, Arjantin milli takımında forma giyen ve İngiltere Premier Lig'de oynayan 4 oyuncunun, son 14 günde İngiltere'de bulunduğu için göç idaresi yeminli beyanına aksi hareket ettiği gerekçesiyle sahaya girdi.

Maçın hakemi Jesus Valenzuela, karşılaşmanın 6. dakikasında maçı durdurdu.

Bundan sonra işler çığırından çıktı ve sahada bir kargaşa başladı. Tartışmaların ardından Arjantinli oyuncular kaptan Lionel Messi’nin önderliğinde soyunma odasına gitti. Brezilya takımı ise maçın yeniden başlaması umuduyla sahada bir saate yakın bekledi. 

Arjantin Milli Takımı da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, maçın ertelendiğini duyurdu.


Arjantin’in Teknik direktörü Lionel Scaloni, “Çok üzücü. Suçlu aramıyorum. Bir şey olduysa da, olmadıysa da bu müdahaleyi yapmanın zamanı değildi. Maç, herkesin dünyanın en iyi oyuncularını seyredeceği bir şenliğe dönüşebilirdi” dedi.

Scaloni, “Arjantin halkının bir antrenör olarak oyuncularımı savunmak zorunda olduğumu anlamasını isterim. Bize hiçbir zaman maçı oynayamayacakları konusunda bilgi verilmedi. Biz, tabii Brezilyalı futbolcular da maçı oynamak isterdik” diye ekledi.

NE OLMUŞTU?

ANVISA, maçtan önce Premier Lig'te top koşturan Arjantinli Emiliano Martinez, Cristian Romero, Gio Lo Celso ve Emiliano Buendia'nın Arjantin'e dönmesini istemişti.

Yetkililer, 4 futbolcunun son 14 günde İngiltere'de bulunmasına rağmen, göç idaresinin Brezilya'ya girmek için istediği yeminli beyanda son 14 günde İngiltere'de bulunmadığına dair belge imzaladığını belirtti.

Brezilya'da Kovid-19 salgınına karşı uygulanan önlemler kapsamında, son 14 günde İngiltere, Güney Afrika, Kuzey İrlanda ve Hindistan'da bulunan kişilerin ülkeye girmesine izin verilmiyor.

FIFA DİSİPLİN KOMİTESİNE RAPOR SUNULACAK

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL), 2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde, Brezilyalı sağlık yetkililerinin saha girmesi nedeniyle ertelenen Brezilya-Arjantin maçı ile ilgili FIFA Disiplin Komitesine bir rapor sunulacağını açıkladı.

CONMEBOL, sosyal medyada Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hakemin kararıyla, FIFA'nın düzenlediği 2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri Brezilya - Arjantin maçı ertelenmiştir. Hakem ve saha komiseri, FIFA Disiplin Komitesi'ne atılacak adımları belirleyen bir rapor sunacak" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Dünya Kupası'nın FIFA tarafından düzenlendiğine vurgu yapılarak, bu konuda karar mercisinin FIFA olduğuna dikkat çekildi.

ARJANTİN COPA AMERICA'DA KAZANMIŞTI

İki takım yaklaşık 2 ay önce Copa America final maçında karşılaşmış ve maçı Di Maria'nın golüyle kazanan Arjantin turnuvadaki 28 yıllık hasretine son vermiş ve 15. kez kupanın sahibi olmuştu. (HABER MERKEZİ / AA)