Brezilya açıklarında 3,6 ton kokain ele geçirildi

Brezilya açıklarında bir teknede 3,6 ton kokain ele geçirildi. Bunun, Brezilya'da deniz aşırı yapılan bir operasyonda tek seferde ele geçirilen en büyük miktarda uyuşturucu olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya Donanması, ülkenin kuzeydoğusundaki Pernambuco eyaleti açıklarındaki bir teknede 3,6 ton kokain ele geçirdiklerini açıkladı. Bu, Brezilya'da deniz aşırı yapılan bir operasyonda tek seferde ele geçirilen en büyük miktarda uyuşturucu oldu.

Reuters'ın haberine göre, Donanma, konuya ilişkin açıklamasında, insanların ve malların sevkiyatı için kullanılabilen küçük bir deniz motorunun, içindeki beş kişilik mürettebatıyla birlikte Afrika'ya doğru giderken yakalandığını ve devriye gemisi tarafından Recife limanına çekildiğini bildirdi. Söz konusu operasyon, Brezilya Donanması'nın son dönemde ülke kıyılarında gerçekleştirdiği bir dizi uyuşturucu operasyonunun sonuncusu oldu.

2020 YILINDAN BU YANA 17 TON KOKAİN YAKALANDI

Donanma'dan paylaşılan bilgilere göre, 2020 yılından bu yana, Donanma'nın yaptığı operasyonlarda 17 ton kokain, 4,3 ton haşiş, 695 ton sigara, 14 ton esrar ve 3.146 metreküp ahşap ele geçirildi. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler kokain brezilya rekor ilk