Brezilya polisi, Marmaraereğlisi'ne gidecek gemide 290 kg kokain yakaladı

Brezilya polisi, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Martaş Limanı’na gitmek üzere Santos Limanı'nda bekleyen selüloz yüklü bir gemide 290 kg kokain yakalandığını duyurdu.

Fotoğraf: Brezilya Federal Polisi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rotası Türkiye olan bir uyuşturucu gemisi de Brezilya'da yakalandı. 

Brezilya polisi, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Martaş Limanı’na doğru yola çıkmak için bekleyen selüloz yüklü bir gemide 290 kg kokain ele geçirildiğini açıkladı.

VOA Türkçe'nin haberine göre Santos Limanı’nda demirli haldeki gemiye çıkan narkotik ekipleri, gemi gövdesinde ancak su seviyesinin altında bulunan ve gemiye su toplamak için kullanılan bir bölmede uyuşturucu taşındığı şüphesi üzerine dalgıçları çağırdı.

Yetkililerin erişimin oldukça zor olduğunu söylediği bölmede dalgıçların yaptığı arama sonucu çıkarılan kokaine, incelemelerde bulunmak üzere Brezilya Federal Polisi el koydu.

Federal polisin Brezilya Deniz Kuvvetleri ve Federal Gelir Servisi’nin uluslararası uyuşturucu kaçakçılığını önlemeye yönelik birlikte yürüttüğü operasyon sonucu ele geçirilen kokainin, balyalar içinde muhafaza edildiği belirtildi.

Latin Amerika’nın en büyük limanı olan Santos Limanı sık sık benzer uyuşturucu operasyonlarına sahne oluyor.

Resmi verilere göre 2021’de 17 ton kokainin ele geçirildiği Santos Limanı için uzmanlar, Güney Amerika’da üretilen kokaini Avrupa ve Asya’ya ulaştırmak için önemli merkezlerden biri olduğunu vurguluyor.

SOYLU AÇIKLAMIŞTI: YİNE BREZİLYA, YİNE MARTAŞ LİMANI

31 Temmuz 2022’de Marmaraereğlisi’ndeki Martaş Limanı'nda narkotik ekipleri yine Brezilya’dan çıkan kuru yük gemisinde dalgıçların yaptığı bir aramada 200 paket halinde 242 kilogram kokain ele geçirmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu operasyonu Twitter'dan, "Allah nazardan korusun. Başarılı bir uyuşturucu operasyonu daha" notuyla birlikte, "Emniyet ve Sahil Güvenlik; bir aydır takip ettiği ticari gemiye bugün Tekirdağ Limanı'nda operasyon düzenledi. 242 kg kokain yakaladı" bilgisini paylaşmıştı.

(HABER MERKEZİ)