Brad Pitt, yüz körlüğü hastalığı hakkında konuştu: Kimse bana inanmıyor

Brad Pitt, prosopagnozi (yüz körlüğü) hastalığına sahip olduğunu söyledi. Pitt, "Kimse bana inanmıyor. Yüz körlüğü olan başka insanlarla tanışmak istiyorum" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Brad Pitt, 'yüz körlüğü' olarak bilinen prosopagnozi adlı bir hastalığı olduğunu açıkladı. Pitt, gördüğü ve tanıştığı insanları sonradan hatırlayamadığını belirterek, "Bu da insanların beni ilgisiz, yanına yaklaşılamaz ve sadece kendini düşünen bencil biri gibi görmelerine neden oluyor" dedi.

GQ dergisine konuşan Pitt, resmi olarak tanı konulmasa da kendisinde yüz körlüğü sorunu olduğunu düşündüğünü, insanların kendilerini tanımazlıktan geldiğini zannetmesinden dolayı üzüldüğünü söyledi. Pitt, "Kimse bana inanmıyor. Yüz körlüğü olan başka insanlarla tanışmak istiyorum" diye konuştu.

'PEK ÇOK KİŞİ BENDEN NEFRET EDİYOR'

Pitt, 2013 yılında Esquire dergisine verdiği bir röportajda da aynı sorunla mücadele ettiğini söylemiş ve “Pek çok kişi benden nefret ediyor çünkü onlara saygısızlık ettiğimi düşünüyor” demişti.

PROSOPAGNOZİ (YÜZ KÖRLÜĞÜ) NEDİR?

Prosopagnozi veya yüz körlüğü, insanın kendi yüzü dahil olmak üzere çevresindeki insanların yüzlerini ayırt etmekte zorlandığı yüz algısıyla ilgili bir bilişsel bozukluğun adı.